01.06.2024
Телеканал NTD

Уламки ракети поранили двох людей у Тель-Авіві

Уламки ракети поранили двох людей у Тель-Авіві

Двох ізраїльтян було поранено внаслідок падіння уламків ракети в Тель-Авіві. Її перехопила система «Залізний купол». 20-річного..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Двох ізраїльтян було поранено внаслідок падіння уламків ракети в Тель-Авіві. Її перехопила система «Залізний купол». 20-річного чоловіка в тяжкому стані доставили до лікарні. Також постраждала 43-річна жінка. Вона зазнала тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Водночас ізраїльські війська взяли під контроль весь центр міста Газа. Про це заявив міністр оборони Йоав Галант. Він також сказав, що в північній частині анклаву ХАМАС зазнав поразки.

Ізраїльські сили оточили лікарню Аль-Шифа, під якою, за їхніми словами, розташований підземний штаб бойовиків.

ХАМАС заперечує наявність штабу. Він також заявив, що в лікарні в пастці опинилося 650 пацієнтів та ще кілька тисяч цивільних осіб. За даними угруповання, останніми днями померло 40 пацієнтів, зокрема троє недоношених дітей, оскільки було пошкоджено інкубатори.

Тим часом у регіоні настав сезон дощів. Це стало деяким полегшенням для тисяч палестинців, що мешкають у наметах. Люди збирають дощову воду для пиття. Утім, виникли нові проблеми: холод і загроза затоплення.

ООН закликає до негайного гуманітарного припинення вогню в анклаві. Генеральний секретар Антоніу Гутерреш сказав, що він глибоко стурбований загибеллю людей у кількох лікарнях у Секторі Гази.

А міністр закордонних справ Ізраїлю заявив, що Гутерреш не відповідає своїй посаді, бо не засудив дії угруповання ХАМАС і надто підтримує Іран.

Водночас загострилися бойові дії і на лівано-ізраїльському кордоні. Кількість жертв з обох боків зростає.

У понеділок на півдні Лівану Ізраїль завдав ракетних ударів по позиціях угруповання «Хезболла». Днем раніше від ракетних ударів бойовиків постраждало кілька робітників Електричної компанії Ізраїлю. Один помер.

«Хезболла» веде перестрілку з ізраїльськими силами відтоді, як 7 жовтня її палестинський союзник ХАМАС почав війну з Ізраїлем.
Коротке посилання на цю сторінку:

Уламки ракети поранили двох людей у Тель-АвівіЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з Німеччиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: