28.07.2024
Телеканал NTD

Євросоюз затвердив закон про відновлення деградованих екосистем

Євросоюз затвердив закон про відновлення деградованих екосистем

Євросоюз погодився затвердити закон про відновлення деградованих природних екосистем. Проти нього запекло виступали деякі країни. Перемовники..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Євросоюз погодився затвердити закон про відновлення деградованих природних екосистем. Проти нього запекло виступали деякі країни.

Перемовники з держав ЄС та Європейського парламенту домовилися про угоду, яка вимагатиме вжити заходів для відновлення природи на 20 % суші та моря до 2030 року.

Регіональний директор організації зі збереження біорізноманіття Birdlife Аріель Бруннер каже, що текст угоди дещо пом’якшили, і це багатьох розчарувало. Та закон, як і раніше, добрий.

[Аріель Бруннер, природозахисник]:

«Потенційно це стане важливою віхою у спробах подолати проблему біорізноманіття за умов кліматичної кризи. Цей закон може дати нам шанс навести лад».

Тепер проєкт закону передадуть на остаточне схвалення до Європейського парламенту та країн ЄС. Цей крок зазвичай уважають формальністю, яка поширюється на заздалегідь погоджені документи.

До 2030 року країни ЄС мають подбати про природні зони, які перебувають у поганому стані, такі як луки, річки та ліси. Мета полягає в тому, щоб змінити деградацію на відновлення. Уважають, що більш як 80 % природних зон ЄС перебуває в поганому стані.

Уряди муситимуть уживати цілеспрямованих заходів. Приміром, збільшувати популяції польових метеликів, а також стимулювати створення живоплотів.

Водночас послаблення вимог зачепило пункт про відновлення торфовищ. Це заболочені екосистеми, які, як уважають деякі екологи, допомагають зупинити зміну клімату, бо можуть накопичувати багато CO₂.
Коротке посилання на цю сторінку:

Євросоюз затвердив закон про відновлення деградованих екосистемСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: