06.07.2024
Телеканал NTD

Мародерство в магазинах Аргентини: власники бояться відчинятися

Мародерство в магазинах Аргентини: власники бояться відчинятися

На цих кадрах зафіксовано мить, коли з аргентинського магазину виносять награбовані речі. Країною прокотилася хвиля грабежів,..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

На цих кадрах зафіксовано мить, коли з аргентинського магазину виносять награбовані речі.

Країною прокотилася хвиля грабежів, що призвело до десятків арештів. А власники магазинів тепер бояться відчинятися, що шкодить бізнесу.

Власник цієї крамниці мобільних телефонів, що в Буенос-Айресі, каже, що страшно, але вибору немає.

[Мауро Кардахі, власник магазину мобільних телефонів]:

«Злочинці несподівано виходять з автобуса. Вони вбігають і застають зненацька. Нема часу ні на що. Багато хто вживає запобіжних заходів. Дехто каже, що ліпше зачинитися, доки не стане спокійніше. Але якщо грабежі почалися вже в серпні, навіть подумати страшно, що буде в грудні. Якщо я не відчиню магазин, то не буде на що їсти».

За мародерство, за даними влади, у країні затримано вже понад 100 осіб. На охорону магазинів відправили військовиків.

Міністр внутрішньої безпеки Аргентини вважає, що пограбування були скоординованими. А президент закликав громадськість не вдаватися до насильства.

Інфляція в річному обчисленні в країні досягла 113 %. За оцінками JPMorgan, до кінця року вона може сягнути 190 %.

Через недавню різку девальвацію національної валюти значно зросли ціни. Це робить президентські перегони ще напруженішими.

Перед жовтневими виборами лідирує представник украй правих Хав’єр Мілей. Він обіцяє доларизувати економіку й позбутися центробанку Аргентини.

Міжнародний валютний фонд у середу схвалив виділення Аргентині семи з половиною мільярдів доларів. За роки економічної кризи ця країна стала найбільшим боржником МВФ. Уряд надіється, що нові гроші допоможуть стабілізувати ситуацію напередодні виборів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: