19.09.2024
Телеканал NTD

Beatles завдяки ШІ випустить стару пісню з голосом Леннона

Beatles завдяки ШІ випустить стару пісню з голосом Леннона

The Beatles випустить нову пісню. Колись її написав Джон Леннон, але до широкої публіки вона не..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

The Beatles випустить нову пісню. Колись її написав Джон Леннон, але до широкої публіки вона не дійшла. Тепер композицію змогли зібрати воєдино завдяки штучному інтелектові.

Композицію під назвою Now and then називають останнім хітом «Бітлз». Крім голосу Леннона, у ній лунають голоси нині живих учасників колективу — Пола Маккартні та Рінго Старра, а також покійного Джорджа Гаррісона.

Маккартні написав: «Ось він, кришталево чистий голос Джона. Це дуже емоційно. І ми всі в ній звучимо. Це справжній запис “Бітлз”».

Пісня Now and then з’явилася ще наприкінці 70-х, коли Леннон записав демо у своєму будинку в Нью-Йорку. Саме біля нього його вбили в 1980 році.

Через роки по його смерті дружина Леннона Йоко Оно передала колекцію записів, зокрема й Now and then, іншим учасникам «Бітлз». Вони додали до них свої партії. Але через обмеженість технологічних можливостей вокал Леннона й фортепіано не можна було розділити, щоб отримати чіткий мікс, необхідний для створення пісні.

Ідея відродити сингл виникла після виходу 2021 року документального серіалу Пітера Джексона «Бітлз: Повернення». У ньому вдалося відокремити інструменти й вокал за допомогою штучного інтелекту.

У студії звукозапису сказали, що застосували ту ж технологію щодо пісні Now and then, а потім додали голоси Маккартні та Старра.

Старр написав: «Це максимально близько до того, як би він звучав. Начебто Джон був там».
Коротке посилання на цю сторінку:

Beatles завдяки ШІ випустить стару пісню з голосом ЛеннонаФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека води10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізації

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: