27.06.2024
Телеканал NTD

140-річні малюнки показали, яким було життя європейок в Австралії в XIX столітті

140-річні малюнки показали, яким було життя європейок в Австралії в XIX столітті

Це єдина фотографія Кейт Мітчелл — європейської поселенки, яка жила на східному узбережжі Тасманії в середині..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Це єдина фотографія Кейт Мітчелл — європейської поселенки, яка жила на східному узбережжі Тасманії в середині ХІХ століття. Але життя цієї панянки задокументовано якнайліпше.

Кейт залишила по собі безліч малюнків про яскраві події та пригоди. На новій виставці в Музеї образотворчих мистецтв у Гобарті можна побачити збільшені копії цих замальовок, а також ознайомитися з оригінальними малюнками.

[Аніта Гансен, член Королівського товариства Тасманії]:

«Це схоже на те, якби ви нині взяли айфон і сфотографували себе на пікніку чи когось, хто падає з коня, або щось інше захопливе. Такі події відображені в цих малюнках».

На малюнках зображена Кейт та її сестра, а також інші члени сім’ї чи друзі. Вони показують, що життя європейських жінок в Австралії не було таким тихим й усамітненим, як уважали раніше.

[Джейн Гіблін, художниця та куратор виставки]:

«(На цьому малюнку) вона у своїй спідниці переступає з каміння на колоду, яка лежить поперек струмка. Для мене цей малюнок уособлює те, якою була Кейт».

Художниця Джейн Гіблін створила свої малюнки за мотивами тих, що намалювала Кейт.

[Джейн Гіблін, художниця та куратор виставки]:

«Я запозичила ідеї з її робіт, а потім зобразила ті події так, як бачу сама».

Кейт Мітчелл вела життя, повне пригод, і померла молодою. Причиною стала паразитарна інфекція, за якої утворюються кісти. Зараз їх просто видалили б у лікарні. Але тоді жінка померла в муках. Це ще одне історичне свідчення про життя людей тих років.

Сестра Кейт зібрала її малюнки й додала описи. Так виникла книжка про колоніальне життя європейців в Австралії.
Коротке посилання на цю сторінку:

140-річні малюнки показали, яким було життя європейок в Австралії в XIX століттіMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиСорочка гуаябера — кубинська класикаМалюнок для обкладинки першої книги про Гаррі Поттера продали за рекордний $1,9 млнВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимів«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусі15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у ПарижіНа горі Фудзі в Японії на альпіністів чекають нові правилаІракський перукар створює картини з волосся клієнтівХудожник, який першим став зображати усміхнених людей

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: