20.11.2024
Телеканал NTD

Турецький дизайнер Бора Аксу повертається до свого коріння

Турецький дизайнер Бора Аксу повертається до свого коріння

Дизайнер Бора Аксу черпав натхнення для нової весняно-літньої колекції у своєму турецькому корінні. Він показав романтичні..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Дизайнер Бора Аксу черпав натхнення для нової весняно-літньої колекції у своєму турецькому корінні. Він показав романтичні жіночі сукні й костюми на Тижні моди в Лондоні.

[Бора Аксу, дизайнер]:

«Я хотів повернутися до свого коріння. Мої мама й бабуся — усі в’язали. Вони в’язали гачком укривала, сукні та багато інших речей. Це було звичайною справою. Коли минає час, забуваєш про це, але потім справді цінуєш це ремесло й ці речі».

Дизайнер показав вбрання з набивних тканин. В’язані сукні зі складними деталями, бантами, рюшами чи мереживом.

Квіткові візерунки нагадують стиль османських палаців. Дизайнер використав чорнильно-сині, нюдові, чорні та блідо-рожеві відтінки.

[Бора Аксу, дизайнер]:

«В’язані речі мені допомагали створювати мої мама й тітка. Я впевнений, що їм не терпиться побачити, які вони на вигляд. Вони ще не бачили. Вони збираються подивитися показ».

Попри те, що в Лондоні не так багато іменитих дизайнерів, як в інших центрах моди — Нью-Йорку, Мілані чи Парижі — британську столицю вважають центром творчості талановитих початківців.

[Бора Аксу, дизайнер]:

«Я люблю Лондон, бо Лондон — це майданчик, на якому можна бути індивідуальністю, бути вірним собі та проявляти свою творчість без спроб загнати себе в межі трендів».

Щорічний сезон показів колекцій весна-літо розпочався в Нью-Йорку, а потім перемістився до Лондона. Тут пройде показ Burberry, JW Anderson, Erdem, Molly Goddard та інших брендів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Турецький дизайнер Бора Аксу повертається до свого корінняНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиТвори мистецтва з обрізків робить єгипетський теслярДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: