08.02.2024
Телеканал NTD

Як спадковий швець 50 років зберігає традиції ремонту

Як спадковий швець 50 років зберігає традиції ремонту

Набіль Хрім лагодить взуття понад 50 років. Цим ремеслом у родині заробляли його батько й дід...

Дата завантаження: 2024-09-07

video

Набіль Хрім лагодить взуття понад 50 років. Цим ремеслом у родині заробляли його батько й дід. Набіль ремонтує взуття традиційними методами.

[Набіль Хрім, швець]:

«Наскільки я знаю, мій дід працював на цьому верстаті 80 років тому. Мій батько теж на ньому робив. Тепер я це роблю вже понад п’ятдесят років. Речі живуть довше за людей».

Майстерня розташована у Старому місті Єрусалима. Майстер використовує традиційні інструменти: молоток, лещата, чобітний ніж.

Ремісник каже, що нові технології та інтернет-магазини — загроза для давньої професії.

[Набіль Хрім, швець]:

«Якщо є швець, то за п’ять шекелів можна полагодити, наприклад, туфлі. А так їх довелося б викинути й купити нові. Уважаю, що наше ремесло не має зникнути. Воно важливе для багатих, бідних — усіх людей».

Здавна шевцями називали людей, які шили взуття вручну. Промислове виробництво у XX столітті призвело до того, що в професії лишилися переважно ті, хто ремонтує взуття.

Міжнародний день шевця відзначають 26 листопада.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як спадковий швець 50 років зберігає традиції ремонтуВиснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​ЄвропіХудожниця, яка малює ногами, знайшла рятунок у мистецтвіЯкі загадкові симптоми змушують жінок видаляти грудні імплантиМалайзія розробила план опіки над орангутангами для імпортерів пальмової оліїБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда ТрампаЄгиптяни незадоволені частковим скасуванням субсидій на хлібНауковці: смартфони спричиняють у підлітків депресію, тривожність та безсонняУ Сеулі тисячі лікарів знову вийшли на протестЦвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комах

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: