19.09.2024
Телеканал NTD

Італійські виробники пармезану починають чипувати свій сир

Італійські виробники пармезану починають чипувати свій сир

Італійські виробники пармезану оголосили війну підробкам. У них на озброєнні — новітні технології. Так, вони почали..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Італійські виробники пармезану оголосили війну підробкам. У них на озброєнні — новітні технології. Так, вони почали чипувати головки сиру. Мікросхеми завбільшки з крупинку солі поміщають під кірку.

[Ріккардо Десерті, представник Асоціації виробників пармезану]:

«У головку поміщено ледь помітну малесеньку крупинку, яку можна розшифрувати за допомогою зчитувача, доданого до сирного круга, і яка забезпечуватиме автоматичне та комп’ютеризоване зчитування, гарантуючи ідеальну прочитність за будь-яких умов і в будь-який час».

Пармезан серед сирів підробляють найчастіше у світі. Рішення асоціації його виробників щонайперше спрямоване на дешевші підробки, які не відповідають вимогам.

[Ріккардо Десерті, представник Асоціації виробників пармезану]:

«Часто трапляються підробки, продукти під назвою пармезан, навіть на світових ринках. Але цей продукт не обов’язково є пармезаном».

Нову технологію випробовують на коло 120 тисячах головок сиру. Тепер споживачі зможуть відстежити їх походження. Чип виконуватиме функцію посвідчення особи.

У його код зашифровано дані про місце, місяць та рік вироблення сиру.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італійські виробники пармезану починають чипувати свій сирСрібна шахта відродила занепале боснійське містоУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеЯку країну визнали найщасливішоюШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знання

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: