Італійські виробники пармезану оголосили війну підробкам. У них на озброєнні — новітні технології. Так, вони почали чипувати головки сиру. Мікросхеми завбільшки з крупинку солі поміщають під кірку.
[Ріккардо Десерті, представник Асоціації виробників пармезану]:
«У головку поміщено ледь помітну малесеньку крупинку, яку можна розшифрувати за допомогою зчитувача, доданого до сирного круга, і яка забезпечуватиме автоматичне та комп’ютеризоване зчитування, гарантуючи ідеальну прочитність за будь-яких умов і в будь-який час».
Пармезан серед сирів підробляють найчастіше у світі. Рішення асоціації його виробників щонайперше спрямоване на дешевші підробки, які не відповідають вимогам.
[Ріккардо Десерті, представник Асоціації виробників пармезану]:
«Часто трапляються підробки, продукти під назвою пармезан, навіть на світових ринках. Але цей продукт не обов’язково є пармезаном».
Нову технологію випробовують на коло 120 тисячах головок сиру. Тепер споживачі зможуть відстежити їх походження. Чип виконуватиме функцію посвідчення особи.
У його код зашифровано дані про місце, місяць та рік вироблення сиру.
Коротке посилання на цю сторінку: