27.05.2024
Телеканал NTD

Італійські виробники пармезану починають чипувати свій сир

Італійські виробники пармезану починають чипувати свій сир

Італійські виробники пармезану оголосили війну підробкам. У них на озброєнні — новітні технології. Так, вони почали..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Італійські виробники пармезану оголосили війну підробкам. У них на озброєнні — новітні технології. Так, вони почали чипувати головки сиру. Мікросхеми завбільшки з крупинку солі поміщають під кірку.

[Ріккардо Десерті, представник Асоціації виробників пармезану]:

«У головку поміщено ледь помітну малесеньку крупинку, яку можна розшифрувати за допомогою зчитувача, доданого до сирного круга, і яка забезпечуватиме автоматичне та комп’ютеризоване зчитування, гарантуючи ідеальну прочитність за будь-яких умов і в будь-який час».

Пармезан серед сирів підробляють найчастіше у світі. Рішення асоціації його виробників щонайперше спрямоване на дешевші підробки, які не відповідають вимогам.

[Ріккардо Десерті, представник Асоціації виробників пармезану]:

«Часто трапляються підробки, продукти під назвою пармезан, навіть на світових ринках. Але цей продукт не обов’язково є пармезаном».

Нову технологію випробовують на коло 120 тисячах головок сиру. Тепер споживачі зможуть відстежити їх походження. Чип виконуватиме функцію посвідчення особи.

У його код зашифровано дані про місце, місяць та рік вироблення сиру.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італійські виробники пармезану починають чипувати свій сирПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкВодій — доставник їжі сповна відчув хвилю спеки в ГреціїБджоли жалять лісорубів, охороняючи мангрові ліси КеніїУ Китаї дедалі частіше влаштовують дорогі собачі весілляКубинських майстрів навчають розводити тутових шовкопрядівЯк реагують кіпріоти на погрози «Хезболли»Ще одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньСкандал із зараженою кров’ю: Ріші Сунак назвав це «ганьбою для країни»Пожежа в торговому центрі в Китаї — 16 загиблих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: