22.04.2024
Телеканал NTD

Рекордна кількість дітей перетнула небезпечний Дар’єнський розрив у 2023 році

Рекордна кількість дітей перетнула небезпечний Дар'єнський розрив у 2023 році

Рекордна кількість дітей-мігрантів перетнула Дар'єнський розрив у 2023 році. Про це повідомляє ЮНІСЕФ. Ідеться про велику..

Дата завантаження: 2024-05-22

video

Рекордна кількість дітей-мігрантів перетнула Дар’єнський розрив у 2023 році. Про це повідомляє ЮНІСЕФ. Ідеться про велику ділянку необжитої території на кордоні Колумбії та Панами. Вона покрита непрохідними джунглями та болотами.

Згідно з новим звітом, понад 60 тисяч дітей ризикували життям, перетинаючи ці ліси. І це лише в перші вісім місяців цього року.

[Лоран Дувільєр, представник ЮНІСЕФ]:

«Це найбільша кількість дітей-мігрантів, які будь-коли перетинали Дар’єнський розрив. Удвічі більше, ніж два роки тому».

Торік дітей було 40 тисяч, а позаторік — 29 тисяч.

Люди зазвичай ідуть караванами з бідних країн Південної та Центральної Америки до США та Канади.

[мігрантка з Венесуели]:

«Намагаюся створити в дітей враження, що ми вирушили на зустріч пригодам. Намагаюся їх не лякати, заспокоїти. Як бачите, тут усі йдуть сім’ями. Почався дощ, тож треба шукати укриття».

[мігрант із Перу]:

«Це складно. Доводиться кидати сім’ї в пошуках ліпшого майбутнього для наших дітей, ризикувати життям рідних. Також сумно залишати родичів удома».

Загальна довжина цих джунглів — 60 кілометрів.

[Лоран Дувільєр, представник ЮНІСЕФ]:

«Сім’ї, які перетинають кордон із дітьми в Панамі, справді вирушають у довгу подорож у 6–10 днів, перетинаючи найнебезпечніші джунглі у світі. Їм потрібна вода, медична допомога».

Як повідомляє міграційна служба Панами, загалом за вісім місяців цього року Дар’єнський розрив перетнуло майже 250 тисяч мігрантів. П’ята частина з них — діти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рекордна кількість дітей перетнула небезпечний Дар’єнський розрив у 2023 роціІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Ізраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: