14.11.2024
Телеканал NTD

Повені в Бразилії та Європі: кількість загиблих зростає

Повені в Бразилії та Європі: кількість загиблих зростає

У Бразилії, а ще в Туреччині, Греції та Іспанії зростає кількість загиблих від повеней. На південні..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

У Бразилії, а ще в Туреччині, Греції та Іспанії зростає кількість загиблих від повеней.

На південні штати Бразилії налетів позатропічний циклон. Загиблих уже понад 35. Найбільше постраждав штат Ріу-Гранді-ду-Сул. Особливо місто Мусун. Тут тривають пошуково-рятувальні роботи.

[Домінгес Фонтану, житель Мусуна]:

«Коли вода почала прибувати, я побіг на узвишшя. Треба було втікати. Якщо залишишся — загинеш. На півдні багато хто загинув».

Дощі ще йтимуть, і в штаті діє попередження про небезпеку виникнення повеней.

Цього року в Бразилії це вже не перше таке лихо. Раніше понад 50 осіб загинуло внаслідок повеней та зсувів у штаті Сан-Паулу.

До Європи лихо приніс шторм «Даніель». Це кадри з Туреччини. Раптова повінь виникла в північно-західному регіоні. У Стамбулі, а також у сусідньому Киркларелі повідомляють про сімох загиблих. Ще одну людину шукають.

По той бік кордону, у Болгарії, загинуло двоє. Тут дощ лив понад 20 годин. На березі автомобілі й туристичні фургони змивало в море. Люди загинули в портовому місті Царево. Понад 60 осіб устигли евакуювати.

[Пламен Петров, лікар]:

«Ми рятували людей з автопричепів, коли вода несла їх у море. Фургони плавали затокою, як човни».

А це Іспанія. У центральній частині країни випала рекордна кількість опадів. Постраждали регіони Мадрид, Толедо, Кастилія-ла-Манча, Каталонія і Валенсія. Загиблих як мінімум троє. Ще три зникли безвісти.

[Віктор, житель Вільяманти]:

«Люди приголомшені. Вони не вірять, що це сталося. Багато хто працює, допомагає. Тут є банк харчів для волонтерів і тих, хто ночує в евакуаційному центрі».

Повені були й у центральній Греції.

[Неїл Маршалл, житель Макрініци]:

«Учора був найбільший шторм, який я будь-коли бачив. Я бачив мусонні зливи в Бангладеш, тайфуни в Гонконгу, але цей був найстрашнішим».

У Греції повені й зсуви зруйнували мости та іншу інфраструктуру. Чотирьох людей уважають зниклими безвісти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повені в Бразилії та Європі: кількість загиблих зростаєУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра Іспанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: