24.01.2024
Телеканал NTD

Не занепасти духом під час самоізоляції: досвід італійського дзюдоїста

Не занепасти духом під час самоізоляції: досвід італійського дзюдоїста

Для олімпійського чемпіона Фабіо Базіле філософія дзюдо стала значущою як ніколи раніше. Бути терплячим і протистояти..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Для олімпійського чемпіона Фабіо Базіле філософія дзюдо стала значущою як ніколи раніше. Бути терплячим і протистояти своїм страхам — ці два принципи допомогли італійцеві пережити майже два місяці самоізоляції.

[Фабіо Базіле, дзюдоїст]:
«Коли мені було років шість чи сім, перше, чого мене навчило дзюдо, це як протистояти своїм страхам. Страх заважає людям здійснювати свої бажання. Він паралізує, ув’язнює. Зараз треба бути сміливими».

Оскільки влада Італії послаблює обмеження, Фабіо повернувся до звичайного режиму тренувань. Він займається в олімпійському центрі в Лідо-ді-Остії. Однак тренування поки лише індивідуальні.

Дзюдоїст чотири роки тому здобув золото на Олімпіаді в Ріо й тепер збирався виступати в Токіо. Фабіо каже, що був повністю готовим до змагань. Але через пандемію Ігри перенесли на наступне літо.

[Фабіо Базіле, дзюдоїст]:
«Відчував у собі ту ж енергію, що й перед попередньою Олімпіадою. Але тепер гадаю, так буде ліпше. Здоров’я людей дуже важливе, а Олімпіада може почекати. Якщо ти номер один у світі, найкращий у липні 20-го року, то також будеш номером один у 21-му році, немає проблем».

Змиритися з перенесенням Олімпіади допомогла душевна рівновага.

[Фабіо Базіле, дзюдоїст]:
«Ми всі потребуємо терпіння. Дзюдо також навчає цій якості. Спокій — це чеснота сильних».

Фабіо займається дзюдо із семи років. Крім олімпійського золота, він завоював бронзу на чемпіонаті Європи й тричі ставав чемпіоном Італії. На Іграх у Токіо дзюдоїст виступить у ваговій категорії до 73 кілограмів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: