17.01.2024
Телеканал NTD

«Чудово, приємно й важко»: самоізоляція з 31 дитиною

«Чудово, приємно й важко»: самоізоляція з 31 дитиною

Ця багатодітна костариканська родина в самоізоляції вже шість тижнів. У подружжя Мельби й Віктора 37 рідних..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Ця багатодітна костариканська родина в самоізоляції вже шість тижнів. У подружжя Мельби й Віктора 37 рідних і названих синів та дочок. Деякі вже виросли й завели свої сім’ї, але 31 дитина проводить карантин разом із батьками в Сан-Хосе.

[Мельба Хіменес, багатодітна мама]:
«Це прекрасний, приємний і важкий досвід. Не можна сказати, що нам легко, бо в нас дуже багато дітей, багато молоді. Щоб уникнути стресу, доводиться придумувати, що їм таке цікаве робити. До того ж маємо дітей з інвалідністю».

У Коста-Риці мало заражених коронавірусом і зовсім небагато померлих. Однак Мельба дотримується порад влади, щоб уберегти дітей від можливої небезпеки.

Брати й сестри живуть дружно. Хтось допомагає молодшим робити уроки, хтось готує на кухні, а хтось доглядає сад.

[Маріца, дочка багатодітного подружжя]:
«Це час поспілкуватися із сім’єю, знайти себе, побути з Богом. Гадаю, маємо насолоджуватися цим періодом. Знаю, що нудно сидіти вдома, але треба знайти способи розважитися — вийти із (соціальних) мереж і провести більше часу з живими людьми».

З двору виходить лише 21-річний Давид. Виконувати численні доручення втомливо, але він радий змінити обстановку. Юнак дотримується всіх заходів безпеки.

[Давид, син багатодітного подружжя]:
«Я користуюся рукавичками, надягаю маску для обличчя, а прийшовши додому, залишаю взуття біля воріт. І я дезінфікую всі покупки».

У Мельби й Віктора шестеро рідних дітей, решта названі. Урядових дотацій вони не отримують, але їм допомагають сусіди: віддають речі й приносять їжу. А сім років тому анонімний благодійник подарував цій сім’ї будинок із великим подвір’ям.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Чудово, приємно й важко»: самоізоляція з 31 дитиноюЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у Канаді

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: