07.07.2024
Телеканал NTD

До безплатних кухонь в Аргентині вишиковуються черги нужденних

До безплатних кухонь в Аргентині вишиковуються черги нужденних

Анай щодня годує десятки сімей на громадській кухні, якою управляє в бідному районі на околиці Буенос-Айреса...

Дата завантаження: 2024-05-07

video

Анай щодня годує десятки сімей на громадській кухні, якою управляє в бідному районі на околиці Буенос-Айреса. До таких закладів останнім часом вишиковуються дедалі довші черги, бо інфляція тягне аргентинців у злидні.

Щоб добути достатньо харчів, необхідних на кухні, Робледо вирушає на великий ринок, що на околиці міста. Там вона та її помічники риються в купах викинутих фруктів та овочів.

[Анай Робледо, менеджер безплатної кухні]:

«Ми йдемо на гуртовий ринок і шукаємо там овочі. Коли хлопці виходять їх викидати, ми підбираємо, миємо, ріжемо й заморожуємо, щоб було із чого готувати».

Робледо — 47-річна домробітниця. Каже, що безплатна їдальня, де вона працює, не справляється. Раніше тут харчувалося 10–15 сімей. Тепер — 50.

[Анай Робледо, менеджер безплатної кухні]:

«І треба враховувати, що в кожної матері по 5, 7, 8, 10 дітей. Нам треба готувати стільки порцій, що ми вже збилися з ліку».

Рівень інфляції в травні становив 7,8 %. Це нижче за оцінки аналітиків. Водночас у річному обчисленні він перевищує 114 %. За оцінками експертів, інфляція в Аргентині до кінця року сягне 150 %. Це один із найвищих показників у світі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: