16.04.2024
Телеканал NTD

«Нічого не лишилося»: грецький фермер утратив усе через найбільшу в ЄС пожежу

«Нічого не лишилося»: грецький фермер утратив усе через найбільшу в ЄС пожежу

Фермер Клеантіс, що живе на північному сході Греції, утратив більшу частину поголів'я кіз. Їх убила смертоносна..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Фермер Клеантіс, що живе на північному сході Греції, утратив більшу частину поголів’я кіз. Їх убила смертоносна лісова пожежа, яка вирує в країні понад два тижні.

З вогнем борються сотні пожежників. Залучили й літаки. Але погасити полум’я в регіоні Еврос поки що не вдається. Цю пожежу визнали найсмертоноснішою в Європі за літній сезон. Вона забрала життя щонайменше 20 людей. Також вогонь знищив сотні будинків і випалив густі ліси заповідника Дадія-Лефкімі-Суфлі.

Клеантіс каже, що торік під час лісової пожежі в нього згоріла половина хліва. Але тварин удалося врятувати. Тепер же хлів згорів увесь.

[Клеантіс Раптіс, фермер]:

«Нічого не лишилося. 35 тварин згоріло. Інші дістали опіки. Не знаємо, чи виживуть. І що робити далі, теж не знаємо».

Євросоюз уже відправив до Греції 12 літаків, 400 вогнеборців і 60 транспортних засобів.

Цю пожежу також називають найбільшою в ЄС, відколи у 2000 році Європейська система почала реєструвати дані про лісові пожежі. На північному сході країни в районі Александруполіса згоріло понад 81 тисяча гектарів.

[Балаз Уйварі, представник Єврокомісії]:

«Єврокомісія зараз координує надання допомоги на різних фронтах через Механізм цивільного захисту ЄС у всій Європі. Особливо в грецькому Александруполісі ми зіткнулися з найбільшою лісовою пожежею, яку будь-коли реєстрували в ЄС».

Хоча літні лісові пожежі в Греції — звичайне явище, останніми роками через небувалу спеку вони стають дедалі екстремальнішими.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Нічого не лишилося»: грецький фермер утратив усе через найбільшу в ЄС пожежуЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЕкстремальна спека оголила руїни стародавнього містаДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: