14.01.2024
Телеканал NTD

Глобальну напруженість і кризу в М’янмі обговорили на саміті АСЕАН в Індонезії

Глобальну напруженість і кризу в М'янмі обговорили на саміті АСЕАН в Індонезії

Зростання глобальної напруженості та криза в М'янмі стали головними темами Східноазійського форуму. Його проводять в останній..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

Зростання глобальної напруженості та криза в М’янмі стали головними темами Східноазійського форуму. Його проводять в останній день саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії в Джакарті.

Виступаючи на відкритті, президент Індонезії закликав лідерів розрядити напруженість і не починати нових конфліктів і воєн.

[Джоко Відодо, президент Індонезії]:

«Водночас ми несемо відповідальність за те, щоб охолодити напруження, що зростає, і створити простір для діалогів».

Президент Бангладеш Мохаммад Шахабуддін закликав міжнародну спільноту знайти довгострокове рішення конфлікту в М’янмі, через який сотні тисяч біженців рохінджа опинилися в його країні.

Шахабуддін також заявив, що затримки з репатріацією біженців і недостатній обсяг гуманітарної допомоги можуть поставити під загрозу безпеку всього регіону.

[Мохаммад Шахабуддін, президент Бангладеш]:

«Ми закликаємо міжнародну спільноту негайно вжити заходів у зв’язку з цим вельми невідкладним питанням».

Саміт АСЕАН відкрився у столиці Індонезії 5 вересня. До асоціації входить 10 держав: Бруней, В’єтнам, Індонезія, Камбоджа, Лаос, Малайзія, М’янма, Сінгапур, Таїланд та Філіппіни. Учасники обговорили питання інтеграції та розширення співробітництва, а також низку регіональних тем.

Пройшли супутні зустрічі з представниками запрошених держав. Так, до Індонезії приїхав прем’єр-міністр Японії, президент Південної Кореї, а також Генеральний секретар ООН.

Прибув і прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді. Незабаром він повернеться до Делі, щоб підготуватися до саміту «Великої двадцятки», який відбудеться 9–10 вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Глобальну напруженість і кризу в М’янмі обговорили на саміті АСЕАН в ІндонезіїНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Польські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: