10.08.2024
Телеканал NTD

Папуа Нова Гвінея стала п’ятою країною, яка відкрила посольство в Єрусалимі

Папуа Нова Гвінея стала п'ятою країною, яка відкрила посольство в Єрусалимі

Папуа Нова Гвінея відкрила своє посольство в Єрусалимі. Вона стала п'ятою країною, що має повноцінну дипломатичну..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Папуа Нова Гвінея відкрила своє посольство в Єрусалимі. Вона стала п’ятою країною, що має повноцінну дипломатичну місію саме в цьому місті, статус якого досі є одним із найчутливіших питань на Близькому Сході.

Місія тихоокеанської країни приєдналася до посольств США, Косова, Гватемали та Гондурасу. Водночас більшість країн мають свої диппредставництва в прибережному місті Тель-Авів — головному економічному центрі Ізраїлю.

Ізраїль уважає Єрусалим своєю вічною і неподільною столицею і хоче, щоб там розташовувалися всі посольства. Однак багато країн не визнають суверенітету Ізраїлю над усім містом і вважають, що його статус слід визначити шляхом переговорів.

Палестинці хочуть, щоб столиця їхньої держави була розташована в східній частині міста, яке Ізраїль захопив під час Шестиденної війни 1967 року.

Посольство відкриється в багатоповерхівці навпроти найбільшого торгового центру Єрусалима.

[Джеймс Марапе, прем’єр-міністр Папуа Нової Гвінеї]:

«Ми свідомо вирішили йти вузьким шляхом. Багато країн уважають за краще не відкривати посольства в Єрусалимі, але ми зробили свідомий вибір. Це універсальна столиця нації та народу Ізраїлю».

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Ви щойно відкрили посольство в Єрусалимі, ставши першою країною Азійсько-Тихоокеанського регіону, яка це зробила. І ми дуже пишаємося цим фактом і цінуємо його».

Папуа Нова Гвінея розташована на східній половині острова Нова Гвінея, що в Тихому океані. Вона відома сільським господарством і видобутком корисних копалин. Водночас її двостороння торгівля з Ізраїлем становить лише мільйон доларів на рік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Папуа Нова Гвінея стала п’ятою країною, яка відкрила посольство в ЄрусалиміПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: