16.11.2024
Телеканал NTD

Рясні дощі змивали людей та машини в Болгарії, Греції та Туреччині

Рясні дощі змивали людей та машини в Болгарії, Греції та Туреччині

Дві людини загинули внаслідок повені в Болгарії. Її спричинили зливи. Вони налетіли на муніципалітет Царево, що..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Дві людини загинули внаслідок повені в Болгарії. Її спричинили зливи. Вони налетіли на муніципалітет Царево, що на чорноморському узбережжі.

Вода змивала кемпінгові трейлери й автомобілі. Як наслідок, вони опинилися в морі. Також на березі затопило бунгало та готелі.

Уряд оголосив надзвичайний стан. Десятки людей евакуювали.

Метеорологи повідомляють, що в одному із селищ випала максимальна кількість опадів — 311 міліметрів. Це вчетверо більше за місячну норму.

А це невеликий грецький острів Скіатос. Тут дощі перетворили вулиці на бурхливі річки.

Дощі на захід і в центр Греції приніс шторм «Даніель». Повідомляють про одного загиблого. На чоловіка впала стіна підтопленого будинку.

Варто зазначити, що лише недавно на півночі Греції вдалося взяти під контроль смертоносну пожежу, яка вирувала понад два тижні й забрала життя понад 20 людей.

Накрила водна стихія й Туреччину. Щонайменше дві людини загинули після того, як дощі затопили цілі райони Стамбула. Тут зачинили метро. Також близько десяти людей довелося визволяти з будівлі бібліотеки.

Мер міста сказав, що за три години випало 130 літрів води на квадратний метр.

[Екрем Імамоглу, мер Стамбула]:

«Дощ почався приблизно о 6:30 вечора й став слабшати після 9:30».

Повідомляють, що двох туристів змило в туристичному таборі, що на північному заході Туреччини.

Ще чотирьох уважають зниклими безвісти після того, як їх змило в іншому таборі, що біля кордону з Болгарією.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рясні дощі змивали людей та машини в Болгарії, Греції та ТуреччиніІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила Євросоюзу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: