10.04.2024
Телеканал NTD

Генерал Олігі Нгема склав присягу як тимчасовий президент Габону

Генерал Олігі Нгема склав присягу як тимчасовий президент Габону

У Габоні після держперевороту пройшла інавгурація тимчасового президента. Генерал Бріс Олігі Нгема, який очолив повстання, склав..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

У Габоні після держперевороту пройшла інавгурація тимчасового президента. Генерал Бріс Олігі Нгема, який очолив повстання, склав присягу.

[Бріс Олігі Нгема, тимчасовий президент Габону]:

«Як метеорит у темряві ночі, сили оборони й безпеки нашої країни взяли на себе кермо влади. Ми виразили протест проти перевороту на дільницях голосування, проти обурливо упередженого виборчого процесу».

Військовики захопили владу 30 серпня за кілька хвилин після оголошення, що Алі Бонго переміг у президентських виборах і залишиться на третій термін.

Військовики анулювали результати голосування, а також заявили, що вибори сфальсифіковано.

Прихильники перевороту в Габоні надіються, що військовики зможуть щось змінити.

[жителька Габону]:

«Ми очікуємо від генерала Олігі того, що він дотримуватиметься своїх зобов’язань, усіх обіцянок, які він щойно дав населенню, бо насправді ми на нього покладаємося. Ми повністю йому довіряємо».

[житель Габону]:

«Перші сигнали, які нам дав генерал Олігі, показують, що він той, кому ми можемо довіряти. Ми збираємося йти за ним. Він сказав, що ми працюватимемо разом».

Утім, на міжнародній арені переворот у Габоні загалом осудили. Так, Африканський союз скасував членство країни в організації, доки вона не повернеться до конституційного порядку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Генерал Олігі Нгема склав присягу як тимчасовий президент ГабонуАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміями137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорВелика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: