25.11.2024
Телеканал NTD

У Греції молоді ведмеді Бредлі й Купер повернулися в дику природу

У Греції молоді ведмеді Бредлі й Купер повернулися в дику природу

Молоді ведмеді Бредлі й Купер починають нове життя в дикій природі. Братів-сиріт виростили в заповіднику, що..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Молоді ведмеді Бредлі й Купер починають нове життя в дикій природі. Братів-сиріт виростили в заповіднику, що розташований поряд із селом Німфайо на півночі Греції.

[Александрос Карамалідіс, співробітник заповідника]:
«Це як ростити дитину, а потім якось сказати їй, що пора йти з дому й вчитися самостійно. Та ми це робимо з радістю, бо притулок — не домівка цих ведмежат. Вони мають повернутися в природу, бо саме там їхнє місце».

Цих тварин торік знайшов фермер. Він тиждень тримав малюків у себе й лише потім повідомив у заповідник, тому маму-ведмедицю шукати було пізно. Братів спочатку годували молоком із пляшечки, а потім стали привчати знаходити їжу самостійно. Їх також навчили робити барліг.

[Меліна Авгеріноу, доглядачка заповідника]:
«Шкода, що вони не змогли вирости під материнською опікою. Дуже важливо, щоб вони були на своєму місці. Але з іншого боку, наша програма дала їм другий шанс, бо інакше б вони не вижили».

Зараз ведмедям по року й чотири місяці. Співробітники заповідника вважають, що ті вже зможуть вижити на волі. Але їм наділи нашийники із GPS-трекером. За ведмедями спостерігатимуть. Якщо вони не пристосуються до нових умов або часто наближатимуться до сіл, то їх повернуть до заповідника.

Ведмежий притулок працює 18 років. Він рятує звірів, яких нелегально тримають у неволі. Також у заповіднику виходжують поранених диких ведмедів і ростять осиротілих тварин.

Тут назавжди залишилися 14 ведмедів, які не можуть жити в лісі. Але багато звірів після реабілітації успішно повернулися в дику природу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Греції молоді ведмеді Бредлі й Купер повернулися в дику природуУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: