11.04.2024
Телеканал NTD

«Надіємося на диво»: під зсувами в Гімалаях намагаються знайти тих, хто вижив

«Надіємося на диво»: під зсувами в Гімалаях намагаються знайти тих, хто вижив

Рятувальники працюють на місці сходження великого зсуву на півночі Індії, але надії знайти когось живим дедалі..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Рятувальники працюють на місці сходження великого зсуву на півночі Індії, але надії знайти когось живим дедалі менше. Зсув зійшов на храм у Шимлі, куди люди зібралися на богослужіння.

Пошукові роботи ускладнює розташування. Рятувальникам треба три години, щоб сюди дістатися.

[Нафіс Кхан, рятувальник]:

«Ми відновили пошуки о 6-й ранку й дістали ще одне тіло. У нас дві команди рятувальників та військовики. Ще застосовуємо екскаватори».

[Пуспхпа Лата, професор коледжу]:

«Пропали двоє моїх колег та їхні сім’ї. Два тіла знайшли. Ми досі надіємося, що Господь створить диво, і професор Шарма, його дружина та син будуть урятовані. Ми зберігаємо оптимізм і віримо в Бога».

Загалом кілька зсувів зійшли в гімалайських штатах Гімачал-Прадеш та Уттаракханд після рясних дощів, що йдуть тут із вихідних. Загинуло понад 50 людей. При цьому кількість жертв, найімовірніше, стане ще більшою, бо десятки людей уважають зниклими безвісти.

В Уттаракханді зливи не вщухли, що ускладнює рятувальні роботи.

[Пушкар Сінгх Дхамі, головний міністр штату Уттаракханд]:

«За останні 48 годин зливи завдали багато шкоди. Обвалилися мости, дороги змило або вони в багатьох місцях заблоковані».

У деяких регіонах цих двох північних штатів за добу випало понад 400 міліметрів опадів. Оголошено червоний рівень небезпеки.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Надіємося на диво»: під зсувами в Гімалаях намагаються знайти тих, хто виживВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиВеликі повені на півночі Іраку: є загибліСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: