11.06.2024
Телеканал NTD

Щонайменше 106 загиблих: на острові Мауї триває пошукова операція після пожежі

Щонайменше 106 загиблих: на острові Мауї триває пошукова операція після пожежі

Військовослужбовці армії та національної гвардії США надають допомогу гавайським рятувальним службам. На острові Мауї після смертоносних..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Військовослужбовці армії та національної гвардії США надають допомогу гавайським рятувальним службам. На острові Мауї після смертоносних лісових пожеж триває пошукова операція. Полум’я буквально знищило курортне місто Лахаїну й убило щонайменше 106 людей.

Вогонь прийшов із заміських пасовищ і кілька годин випалював усе на своєму шляху на площі 13 квадратних кілометрів. Багатьох місцевих жителів він застав зненацька. Загалом знищено 2200 будівель. Збитки від стихії оцінюють у 5 із половиною мільярдів доларів.

Люди кажуть, що їх не попередили. Водночас влада пояснила, чому не ввімкнули сирену.

[Герман Андая, голова служби з надзвичайних ситуацій]:

«Сирени використовують переважно для сповіщення про цунамі. І саме тому майже всі вони розміщені на береговій лінії. Люди знають, що якщо гуде сирена, треба бігти на височину».

Влада побоювалася, що деякі люди побіжать у бік пагорбів, де якраз вирував вогонь.

Зараз місцевим жителям роздають їжу, воду, одяг та необхідні медикаменти. Наступного тижня острів має намір відвідати президент Джо Байден.
Коротке посилання на цю сторінку:

Щонайменше 106 загиблих: на острові Мауї триває пошукова операція після пожежіІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: