04.11.2024
Телеканал NTD

Паради Фалуньгун у 24-ті роковини початку репресій відбулися в усьому світі

Паради Фалуньгун у 24-ті роковини початку репресій відбулися в усьому світі

Сотні послідовників Фалуньгун ідуть парадом китайським кварталом Мангеттена у Нью-Йорку. Цього спекотного літнього дня вони хочуть..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Сотні послідовників Фалуньгун ідуть парадом китайським кварталом Мангеттена у Нью-Йорку. Цього спекотного літнього дня вони хочуть нагадати світу про жорстокі репресії в Китаї.

Компартія КНР вже 24 роки переслідує практикувальників за цією системою вдосконалення душі й тіла, яка базується на принципах Істина, Доброта, Терпіння. Офіційним днем початку масштабних гонінь уважають 20 липня 1999 року.

Учасники параду закликають зупинити злочини, серед яких насильницьке вирізання органів у живих в’язнів сумління.

За даними правозахисників, жертвами цих репресій, можливо, стало вже кількасот тисяч людей. Ще більше — опинилося у в’язницях і трудових таборах.

[Тереза Юй, практикувальниця Фалуньгун]:
«Я досі пам’ятаю, як кілька поліціянтів удерлися до мого дому в Китаї та забрали моїх батьків на очах у дідуся й бабусі, яким було 70–80 років. Мені було лише дев’ять років. Я дуже плакала. Батьків відправили до трудового табору. Вони провели там не один рік».

Фалуньгун також називають Фалунь Дафа. Цією практикою вільно займаються у більш як 100 країнах світу. Її цінують за потужний оздоровчий ефект та відродження традиційних загальнолюдських цінностей.

На параді показують і багату китайську культуру — танок лева і традиційні костюми. Є й команда барабанщиків.

[Ван Чуньїн, барабанщиця]:
«До того, як я почала займатися Фалуньгун, у мене було захворювання щитовидної залози. Доводилося постійно приймати ліки. А за 24 роки практикування Фалуньгун я не випила жодної таблетки. Мені 70 років. Я дуже здорова. Фалунь Дафа зробив моє життя кращим».

А це Лондон. Тут у річницю початку репресій проводять парад і мітинг. Учасники закликають відновити свободу віросповідання в Китаї.

[Девід Мейтас, правозахисник]:
«Цим репресіям немає виправдання. Компартія має свої причини, але вони не можуть бути виправданням. Вона розпочала репресії, бо ця практика стала популярною, але не базувалася на комунізмі».

[Дестіні Тан, практикувальниця Фалуньгун]:
«Мій батько осліп на обидва ока у в’язниці через те, що він мало їв і його сильно били. У в’язницях багато чого трапляється».

[Наталія Наттінг, практикувальниця Фалуньгун]:
«У цій країні я насолоджуюся свободою. Але я знаю, що друзі-практикувальники Фалунь Дафа в Китаї досі не можуть вільно займатися, слідувати своїй вірі, не можуть слідувати Істині, Доброті, Терпінню. Тож я маю стати їхнім голосом».

Коротке посилання на цю сторінку:

Паради Фалуньгун у 24-ті роковини початку репресій відбулися в усьому світіТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуГонконг посилив закон про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: