19.06.2024
Телеканал NTD

Одяг з обдуванням та рідкий лід: як японські компанії допомагають захиститися від спеки

Одяг з обдуванням та рідкий лід: як японські компанії допомагають захиститися від спеки

У цій сукні не підеш на важливу зустріч, але в спеку вона може стати просто незамінною...

Дата завантаження: 2024-05-19

video

У цій сукні не підеш на важливу зустріч, але в спеку вона може стати просто незамінною. Зсередини її власника обдуває вентилятор, полегшуючи перебування на вулиці під сонцем. Це вбрання — експонат виставки в Токіо. Її присвячено технологіям, які рятують людей від перегріву у велику спеку.

Частина розробок призначена для охолодження великої території, на якій працюють люди. Це може бути і приміщення, і простір просто неба. Також багато гаджетів створено для індивідуального використання. Це всілякі жилетки та куртки з охолодженням, вентилятори для шиї та охолоджувальні спреї.

[Томокі Танака, співробітник Японської асоціації менеджменту]:

«У працівників фабрик часто бувають теплові удари, й іноді результат летальний. Тому ми хочемо, щоб не лише ця виставка, а й ціла галузь зосередилася на розробленні продуктів, які запобігають тепловому ударові».

А це рюкзак із вентилятором для перенесення немовлят.

[гостя виставки]:

«У місці дотику тіло дуже пітніє. Але коли дме вентилятор, дитині прохолодніше, вона перестає пітніти, і температура тіла знижується. Мені теж не так жарко».

А тут пропонують освіжатися в спеку незвичайним замороженим напоєм. Це лід. Але він не твердий, і не рідкий, а щось середнє.

[Масако Тояма, президент компанії-виробника]:

«Це не схоже на їжу. Про це можна думати, як про лід, який можна пити. Він майже рідкий і його можна випити. Тому ми називаємо це “льодом, який можна пити, а не їсти”».

Виставку з протидії екстремальній спеці організовує Японська асоціація менеджменту. Захід проходить удев’яте. У ньому бере участь більш як 60 компаній. Вони показали понад 100 розробок. Дію всіх гаджетів можна випробувати вдома.
Коротке посилання на цю сторінку:

Одяг з обдуванням та рідкий лід: як японські компанії допомагають захиститися від спекиМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництва

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: