19.05.2024
Телеканал NTD

Руїни театру Нерона виявили за кілька кроків від Ватикану

Руїни театру Нерона виявили за кілька кроків від Ватикану

Дивовижну знахідку зробили археологи за кілька кроків від Ватикану. Поруч із Палаццо делла Ровере розкопали руїни..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Дивовижну знахідку зробили археологи за кілька кроків від Ватикану. Поруч із Палаццо делла Ровере розкопали руїни театру Нерона. Про нього давно відомо з давньоримських текстів, але знайшли його лише тепер.

Колись тут була розкішна вілла «Сади Агрипини». Вона належала Агрипині Старшій — матері імператора Калігули.

[Алессіо де Крістофаро, археолог]:

«Літературні джерела повідомляють, що на території Садів Агрипини Калігула побудував великий цирк для перегонів на колісницях. Пізніше, згідно з Плінієм Старшим, Нерон спорудив тут театр».

Археологи кажуть, що розкопали лише частину театральної сцени, яка була діаметром понад 40 метрів. Решта, мабуть, перебувала під дорогою, яка тепер проходить поруч.

[Марція ді Менто, археолог]:

«На цьому боці була скена, яка служила задньою стіною сцени. А колони, які зараз стоять уздовж цієї стіни, напевно, були частиною декорації. Ці колони дуже цінні».

Археологи знайшли стародавній посуд, зокрема керамічні вироби, а також чаші з кольорового скла. Вони дуже рідкісні та цінні. Раніше було знайдено лише сім таких чаш тієї доби. Тепер виявили ще сім.

Окрім мармурових колон, учені розкопали фрагменти тиньку, покритого сусальним золотом. Завдяки цій знахідці експерти зрозуміли, що перед ними руїни театру Нерона.

Усі артефакти, які можна перевезти, передадуть до музею. Решта лишиться тут. Коли дослідження завершаться, руїни театру знову приховаються від очей. Потім над ними посадять сад.
Коротке посилання на цю сторінку:

Руїни театру Нерона виявили за кілька кроків від ВатикануЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійІмператорські пінгвіни під загрозою: льоду дедалі меншеАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: