20.04.2024
Телеканал NTD

125 гробниць знайшли на кладовищі римської епохи в Газі

125 гробниць знайшли на кладовищі римської епохи в Газі

Археологи розкопують старовинне кладовище в Секторі Гази. Уже знайшли щонайменше 125 гробниць римської епохи. Похованням 2000..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Археологи розкопують старовинне кладовище в Секторі Гази. Уже знайшли щонайменше 125 гробниць римської епохи. Похованням 2000 років. Вони розташовані поряд із будівельним майданчиком.

[Фадель аль-Аутуль, археолог]:

«Раніше тут будівельники рили котлован. Вони запросили нас сюди, і ми виявили це кладовище. Відтоді тривають розкопки. Ми знайшли 125 поховань».

У більшості гробниць збереглися кістки померлих. Археологи, попри спеку, поспішають витягти останки. На місці розкопок працює 25 фахівців.

Серед знахідок — два свинцеві саркофаги. На одному зображено виноград, а на другому — дельфінів. Саркофаг із зображенням виноградної лози виставили в музеї.

Стародавнє кладовище знайшли під час будівництва житлового комплексу, яке фінансує Єгипет. Це сталося торік у лютому. Місцеві археологи почали розкопки, але потім їх зупинили, оскільки забракло коштів. Нині проєкт фінансують французькі організації.

[Фадель аль-Аутуль, археолог]:

«Нам потрібні гроші для збереження цього археологічного об’єкта, щоб історію не було стерто, і щоб ми мали те, що свідчить про існування культури та спадщини на нашій землі».

У деяких могилах археологи виявили фрагменти глиняного посуду та інші артефакти. У вивченні знахідок беруть участь і французькі експерти.

Місцеві науковці сподіваються, що в майбутньому археологічний комплекс стане популярним туристичним напрямком.
Коротке посилання на цю сторінку:

125 гробниць знайшли на кладовищі римської епохи в ГазіВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватівІмператорські пінгвіни під загрозою: льоду дедалі меншеУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиДрони розкидають насіння над Косовом, щоб відновити лісиВідомий французький музикант став першим пасажиром словацького аерокара«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: