10.01.2024
Телеканал NTD

Найбільш високогірна канатна дорога в Альпах з’єднала Італію та Швейцарію

Найбільш високогірна канатна дорога в Альпах з'єднала Італію та Швейцарію

Найвища гірська канатна дорога в Альпах офіційно відкрилась. Вона поєднує гірськолижні зони двох знаменитих курортів ―..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Найвища гірська канатна дорога в Альпах офіційно відкрилась. Вона поєднує гірськолижні зони двох знаменитих курортів ― швейцарського Церматта та італійської Брей-Червінії.

Одна з гірських станцій, між якими курсують кабіни, розташована на висоті 3880 метрів, друга ― на висоті 3480 метрів.

[Федерико Макіньяц, директор компанії]:
«Можна помилуватися чудовою панорамою. З кабіни видно три сторони вершини Маттергорн ― південну, східну й північну. Гадаю, це унікальний досвід. Це буде не просто поїздка канатною дорогою, а враження, яке запам’ятається на все життя».

Канатна дорога працюватиме одинадцять місяців на рік. Їй не завадить навіть сильний вітер.

[Федерико Макіньяц, директор компанії]:

«Якщо швидкість вітру досягає шістдесяти або сімдесяти кілометрів за годину, звичайні підіймачі сповільнюються або зупиняються. Ця система витримує вітер швидкістю 100 кілометрів за годину й працює у звичайному режимі».

Перевозитимуть пасажирів 25 кабін. У кожній 28 місць. Пропускна спроможність канатної дороги ― тисяча триста осіб за годину. Поїздка коштує 250 євро.

З кабін видно високогірний перевал Теодул, сідловина якого вкрита льодовиком.

[Рональд Гейфец, турист із Нідерландів]:
«Просто дивно, що влітку можна побачити сніг із такої висоти. Це приголомшливо. Чудові враження».

[Ніколас Поллан, турист зі США]:
«Це було дивовижно. Переді мною відкрився чудовий краєвид. Просто дух захоплювало. Я запам’ятаю це на все життя».

У будівництво канатної дороги вклали понад 140 мільйонів євро. Очікують, що вона підвищить прибутки від туризму як швейцарського, так і італійського курортів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільш високогірна канатна дорога в Альпах з’єднала Італію та ШвейцаріюАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставоюЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: