05.08.2024
Телеканал NTD

Лісові пожежі загрожують житловим будинкам у Греції, Португалії та на Сицилії

Лісові пожежі загрожують житловим будинкам у Греції, Португалії та на Сицилії

Лісові пожежі в Європі не вщухають. На півночі грецького острова Керкіра вогонь підібрався до будинків. Із..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Лісові пожежі в Європі не вщухають.

На півночі грецького острова Керкіра вогонь підібрався до будинків. Із сіл евакуюються жителі та туристи. Для них приготували тимчасові притулки.

У селі Перифія будинки почали горіти кілька днів тому. Спочатку спільними зусиллями вогонь загасили, але зараз там знову пожежі.

[Полімерос Касаріс, мер Перифії]:

«Минулої ночі сталося повторне займання, а сьогодні вранці вогонь роздмухало вітром. Нині там працюють пожежники. Є добровольці з водовозами».

Останніми тижнями в Греції температура подекуди перевищує 44 градуси. Під час аномальної спеки спалахнули пожежі на Родосі та Керкірі. Обидва острови популярні в туристів.

Зараз на Родосі ситуація гірша, ніж на Керкірі. Пожежникам допомагають місцеві жителі. Водночас добровольці гніваються на владу. Вони вважають, що допомоги недостатньо.

[Ставрос Нікітарас, доброволець]:

«Людина не в змозі загасити таку велику пожежу. Потрібні літаки, а їх лише п’ять. Найважливіше для острова — це доставити літаки».

[Ваті Марія, доброволець]:

«Щороку влада обіцяє робити все краще, і — нічого. Так щоліта. Завжди одне й те саме».

Пожежі палають і на острові Евія. Причому у вівторок під час їх гасіння там розбився літак грецьких ВПС. Це сталося в прямому ефірі місцевого телеканалу. Мабуть, літак зачепив гілку дерева. Обидва пілоти загинули.

А це Португалія. Тут горять ліси на території природного парку Сінтра-Кашкайш, що поблизу Лісабона. З вогнем бореться 600 пожежників. Їм заважає ураганний вітер. Полум’я наближається до житлових будинків.

[жителька Португалії]:

«Ми боїмося, що вогонь дістанеться будинків, бо довкола суцільні кущі. Ми намагаємося допомогти (пожежникам) — носимо воду відрами, але це майже марно».

Схожа ситуація і на Сицилії. Вогонь загрожує житлам у Палермо. Через пожежі тимчасово закрили аеропорт. На сході острова температура перевищує 47 градусів.

На півночі Італії також погодні катаклізми. На Мілан уночі налетів сильний ураган. Уранці люди побачили вирвані з корінням дерева.

[жителька Мілана]:

«Я прокинулася коло четвертої ранку від якогось шуму. Спершу подумала, що це просто гроза. Виглянула у вікно, а небо було повністю білим. Деякі дерева ще стояли, але потім і вони падали. Ми зачинили всі вікна. Це був апокаліпсис».

Цього тижня в Ломбардії, що на півночі країни, загинули дві жінки. Обох придавили дерева, які зламав штормовий вітер.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лісові пожежі загрожують житловим будинкам у Греції, Португалії та на СициліїГонконг посилив закон про нацбезпекуПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: