16.10.2024
Телеканал NTD

Орнітологічний центр у Швейцарії рятує птахів, які постраждали від спеки

Орнітологічний центр у Швейцарії рятує птахів, які постраждали від спеки

Постраждалі горобці, стрижі, чайки та інші пернаті надходять до цього центру реабілітації птахів, що у швейцарському..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Постраждалі горобці, стрижі, чайки та інші пернаті надходять до цього центру реабілітації птахів, що у швейцарському містечку Жанто. Зараз, у спеку, пацієнтів особливо багато — до 30-ти на день.

[Фанні Гонсалес, біолог]:

«У таку погоду пташенятам у гніздах під дахами дуже спекотно. Тому вони вистрибують із гнізда, хоч і не вміють літати. Пролетівши кілька метрів, вони опиняються на розжареному асфальті, абсолютно безпорадні. Іноді їх хтось помічає і відносить до лікувальних центрів, таких як наш».

Птахи, що мешкають у містах, особливо вразливі влітку, коли температура перевищує 30 градусів. Вони гніздяться не тільки в дуплах, а й у різних невідповідних місцях — щілинах стін чи металевих ящиках, де спеку витримати важко.

[Патрік Жако, орнітолог]:

«Коли температура зростає до 30–35 градусів, асфальт прогрівається до 50–55-ти. Тому пташеняті, що вистрибнуло з гнізда, нема чим захиститися, особливо якщо немає пір’я. Тоді воно матиме опіки».

Реабілітаційний центр для пернатих багато років тому відкрив орнітолог Патрік Жако. Щороку тут лікують сотні птахів.

[Фанні Гонсалес, біолог]:

«З початку року ми прийняли трохи більше ніж 1600 птахів. Торік їх було понад 2400. <…> Кількість пацієнтів значно зростає в період із кінця квітня до початку червня, коли пташенята починають випадати з гнізд».

Орнітологи також зазначають, що у спеку дорослим птахам важче знайти їжу. А пожежі забирають у них середовище існування, бо місць для гніздування залишається менше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Орнітологічний центр у Швейцарії рятує птахів, які постраждали від спекиНавала морських їжаків у Японії: відгодовують капустою для продажуПавла Дурова випустили під заставу в 5 млн євро, висунувши йому звинуваченняЖивуть у страху: на курорті в Чилі може впасти елітний ЖКПосуха вдарила по іспанському регіону Коста-Бланка: людям почали видавати воду4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у КаїріНадмірний туризм: мешканцям чорногорського міста набридли круїзні лайнериКатування та втеча від війни: урятовані в морі нелегальні іммігранти діляться своїми історіямиФермери Зімбабве намагаються заробити на зростанні світового попиту на лохинуБіля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблого

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: