18.08.2024
Телеканал NTD

Екстремальні хвилі тепла збережуться у світі в серпні

Екстремальні хвилі тепла збережуться у світі в серпні

Хвилі екстремальної спеки, які прийшли цього літа до багатьох регіонів світу, не ослабнуть і в серпні...

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Хвилі екстремальної спеки, які прийшли цього літа до багатьох регіонів світу, не ослабнуть і в серпні. Про це попереджає експерт Всесвітньої метеорологічної організації.

Раніше ВМО оприлюднила прогноз, згідно з яким температура повітря в регіонах Північної Америки, Азії, Північної Африки та Середземномор’я протягом тривалого періоду часу буде вищою ніж 40 градусів Цельсія.

Хвилі тепла вже принесли багато проблем. На півдні Європи вони прийшли в пік літнього туристичного сезону, що спонукало владу робити попередження про підвищений ризик для здоров’я й навіть загрозу життю.

Екстремальна погода також порушила спосіб життя мільйонів американців. Небезпечні хвилі тепла стали масштабнішими й охопили райони, яких раніше не торкалися.

Експерт ВМО Джон Нерн уважає, що хвилі тепла приходитимуть частіше й раніше.

[Джон Нерн, експерт ВМО]:
«Маємо досить чіткі ознаки того, що вони починаються вже навесні. Цього сезону спостерігається найбільше зростання кількості хвиль тепла. Тож у найближчому майбутньому вони домінуватимуть щонайменше пів року».

Нерн також зазначив, що мінімальні значення температури у світі зростають швидше за максимальні.

[Джон Нерн, експерт ВМО]:
«Це означає, що ми будемо свідками стійко високих денних температур протягом більш тривалого часу, що призводитиме до накопичення тепла в довкіллі. Ми втратимо здатність відновлюватися вночі. А це дуже небезпечно».

Екстремальні хвилі тепла також спричинили руйнівні пожежі, зокрема в Канаді. Дим від них дійшов не лише до США, а й до країн Європи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екстремальні хвилі тепла збережуться у світі в серпніШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вази19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: