16.10.2024
Телеканал NTD

Чверть приміських автобусних маршрутів у Великій Британії зникла за останні 10 років

Чверть приміських автобусних маршрутів у Великій Британії зникла за останні 10 років

Автобусом номер 64 їздить до Шрусбері, що на заході Англії, дуже багато пасажирів. Крім нього, є..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Автобусом номер 64 їздить до Шрусбері, що на заході Англії, дуже багато пасажирів.

Крім нього, є ще один, яким користуються місцеві жителі. Ходить він що дві години.

Для багатьох це єдиний спосіб дістатися роботи.

[пасажирка]:

«Я чекала у Шрусбері, коли повернеться автобус. На зупинці були школярі. Вони сказали, що інколи він не приїжджає. Й о 13:15 він так і не приїхав. Довелося чекати того, що їде о 14:15».

Автобусів у сільській місцевості Англії зараз ходить рекордно мало.

Новий звіт, підготовлений місцевою владою, показав, що за останні 10 років зникла чверть усіх приміських маршрутів.

З місцевої скарбниці тут фінансують 90 % транспортної інфраструктури графства. З національного бюджету гроші не надходять.

[Ян Неллінс, радник управління транспорту графства Шропшир]:

«Багато міських жителів і так мали нормальне автобусне сполучення. А ми — ні. Якщо в нашу інфраструктуру не вкладуть великі інвестиції, як це зробили в містах, вона зникне».

Міністерство транспорту Великої Британії повідомляє, що з 2020 року на автобуси витратило три з половиною мільярди фунтів стерлінгів. Це близько чотирьох із половиною мільярдів доларів США. Воно обіцяє, що додаткове фінансування переважно піде в сільські райони, які раніше лишалися поза увагою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чверть приміських автобусних маршрутів у Великій Британії зникла за останні 10 роківФіліппінці очищають пляж, обмінюючи сміття на рисВ Африці оголосили надзвичайну ситуацію через епідемію віспи мавпГрецькі фермери після повеней зіткнулися з новим лихом — козячою чумоюУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриЖивуть у страху: на курорті в Чилі може впасти елітний ЖКЄвропа потерпає від виснажливої спекиНавала крокодилів: в Австралії намагаються зменшити чисельність небезпечних хижаківУ Лондоні спалахнули заворушення після різанини на танцювальному занятті для дітей у СаутпортіГолова ВООЗ: «Світ має прокинутися та допомогти Судану»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: