20.04.2024
Телеканал NTD

«На ходу»: як австралійці безкоштовно отримують новий одяг

«На ходу»: як австралійці безкоштовно отримують новий одяг

Це не просто автомобіль, а магазин одягу на колесах. Він привозить нові речі всім нужденним. Особливість..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Це не просто автомобіль, а магазин одягу на колесах. Він привозить нові речі всім нужденним. Особливість його в тому, що за жодний товар платити не треба. Ініціатива народилася в австралійському штаті Вікторія й називається «На ходу».

[Ніколь Робертс, співробітниця служби допомоги дітям міста Балларат]:
«Дуже важливо, що в них є можливість отримати абсолютно новий одяг, вибрати його за своїм стилем так само, якби вони прийшли до торговельної мережі й купували за свої кошти».

Ініціативу створила місцева благодійна організація, а також служба допомоги дітям і сім’ям міста Балларат штату Вікторія. Одяг для мобільних магазинів надходить від модних брендів, які не хочуть відправляти непродані речі на звалище.

Одна із зупинок мобільного магазину — місто Арарат.

[Мерсі, відвідувачка магазину на колесах]:
«Я вибрала речі для себе й чоловіка. Ми дуже щасливі».

Такі служби підтримки особливо потрібні у віддалених районах Австралії. Очікують, що з настанням холодів по допомогу звернеться більше людей.

[Телі Каур, співробітниця соціальної служби]:
«Думаю, в зимовий період попит буде більшим, бо купити зимові речі важче, ніж літній одяг. Вони дуже дорогі».

За словами мера Арарата, важкодоступні райони, як-от його місто, часом залишаються без благодійних послуг.

[Джо Армстронг, мер міста Арарат]:
«Будь-які види послуг, що надаються на місцях, абсолютно змінюють життя людей. Але, на жаль, із доставлянням для сільських населених пунктів інколи є труднощі. Це справді дуже потужний спосіб охопити більше людей і змінити ситуацію на краще».

В Арараті мешкає трохи більше ніж 8000 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

«На ходу»: як австралійці безкоштовно отримують новий одягПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїМарокко: лазні закриті, води немаєСрібна шахта відродила занепале боснійське місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: