28.07.2024
Телеканал NTD

Трьом китайським телекомунікаційним компаніям можуть заборонити працювати в США

AFP via Getty Images

Федеральна комісія з питань зв’язку США (FCC) пригрозила заборонити трьом китайським державним телекомунікаційним компаніям працювати в Сполучених Штатах. Припускають, що вони становлять загрозу для національної безпеки.

24 квітня відомство наказало China Telecom Americas, China Unicom Americas, Pacific Networks Corp і її дочірній компанії ComNet (USA) LLC пояснити, чому FCC не повинна починати процес відкликання дозволів на їхню діяльність у країні.

«Ми просто не можемо ризикувати і сподіватися на краще, коли йдеться про безпеку наших мереж», – заявив голова FCC Аджит Пай.

За словами Пая, федеральні агентства США серйозно стурбовані тим, що китайські телекомунікаційні компанії можуть перебувати під впливом Комуністичної партії Китаю.

Раніше цього місяця Міністерство юстиції США та інші федеральні відомства рекомендували FCC відкликати дозвіл China Telecom на діяльність у США, пославшись на «істотні й неприйнятні ризики для національної безпеки та гарантування правопорядку».

Відомства заявили, що діяльність цієї компанії допомогла китайській владі за допомогою хакерів вести економічне шпигунство й порушувати системи зв’язку.

China Telecom привертала пильну увагу тому, що в деяких випадках перенаправляла закордонний інтернет-трафік через Китай. Це викликало стурбованість щодо того, що китайська влада може отримати доступ до чутливих даних. Сама компанія всі звинувачення заперечує.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: