05.10.2024
Телеканал NTD

Дві людини загинуло, шість поранено внаслідок масової стрілянини в Новій Зеландії

Дві людини загинуло, шість поранено внаслідок масової стрілянини в Новій Зеландії

Дві людини загинуло й шість постраждало внаслідок стрілянини в найбільшому місті Нової Зеландії Окленді. Нападника ліквідували...

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Дві людини загинуло й шість постраждало внаслідок стрілянини в найбільшому місті Нової Зеландії Окленді. Нападника ліквідували. Інцидент стався за кілька годин до стартового матчу Чемпіонату світу з футболу серед жінок. На ньому мали зустрітися команди з Нової Зеландії та Норвегії.

Злочинець увірвався на будмайданчик недобудованого хмарочоса й почав безладно стріляти по будівельниках з помпової рушниці. Відомо, що це був 24-річний чоловік, який мав на нозі браслет для домашнього арешту. Його мотиви поки що невідомі.

До того, як його ліквідували, він приблизно 40 хвилин вільно переміщався будівлею. Його наздогнали на верхньому поверсі, де він забарикадувався в шахті ліфта й почав перестрілку з правоохоронцями.

Місцеві жителі й туристи кажуть, що вдячні поліції за своєчасну реакцію. Відомо, що один із шістьох поранених – поліціянт.

[Моран Міфор-Паон, туристка із Франції]:
«Це було несподівано, бо у Франції ми до такого не звикли. Спершу я не повірила. Потім я захвилювалася. Заспокоїлася, коли побачила, що всюди поліція».

[Дейв Блау, місцевий житель]:
«Думаю, що поліція добре спрацювала. Дуже сумно, що когось із них було поранено. Усе це дуже жахливо. Це, схоже, зробила психічно хвора людина. І це збіглося з початком чемпіонату».

Прем’єр-міністр Нової Зеландії зазначив, що рівень загрози в країні не підвищуватимуть. Водночас він додав, що у місті збільшать присутність поліції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дві людини загинуло, шість поранено внаслідок масової стрілянини в Новій ЗеландіїЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: