18.07.2024
Телеканал NTD

Музей зв’язку в Сіетлі зберіг останню у світі панель перемикання

Музей зв’язку в Сіетлі зберіг останню у світі панель перемикання

Усередині непоказної будівлі в Сіетлі розмістився один із найбільших інтернет-провайдерів міста, а також музей, який переносить..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Усередині непоказної будівлі в Сіетлі розмістився один із найбільших інтернет-провайдерів міста, а також музей, який переносить відвідувачів у часи дискових телефонів і телеграфів.

Музей зв’язку може похвалитися колекцією з більш ніж 250 історичних артефактів. До них входить п’ять великих телефонних комутаторів, обладнання для мовленнєвого телебачення, кілька телетайпів, які колись застосовували для доставлення новин від телеграфних агентств, а також більш ніж 200 аналогових телефонів усіх типів.

[Пітер Амштейн, волонтер музею]:
«У світі є багато інших музеїв телефонів. Але в них просто статична експозиція. Предмети не можна чіпати та користуватися ними. Тут усе ввімкнено й підключено. Майже нічого не ховають за склом. Ця виставка інтерактивна».

Пітер Амштейн — один із 23 волонтерів музею. Вони працюють над різними проєктами, а також щотижня допомагають проводити екскурсії для відвідувачів.

[Пітер Амштейн, волонтер музею]:

«Більшість волонтерів, які сьогодні до нас приходять, працюють у сфері технологій. Вони проводять свої дні у віртуальному світі за клавіатурою. А найприємніше тут, що все це дуже фізичні технології й до них можна доторкнутися. Ви можете бачити, як рухаються деталі та блимають вогні».

У дальньому кутку музею розташована єдина у світі панель перемикання, що працює. Її знайшли в сусідній телекомунікаційній будівлі й хотіли викинути на звалище. Але волонтери її врятували й відновили. Тепер вона працює.

Водночас потрапити до цього музею не так просто. Він відчиняється для відвідувачів лише один день на тиждень, з 10-ї ранку до третьої години дня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Музей зв’язку в Сіетлі зберіг останню у світі панель перемиканняУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зонВелетенські 3D-принтери можуть змінити майбутнє будівництваВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліАртефакти з «Британських Помпеїв» показали на виставці в АнгліїВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: