16.10.2024
Телеканал NTD

У США безпілотні авто безкоштовно доставляють продукти та медикаменти

У США безпілотні авто безкоштовно доставляють продукти та медикаменти

У США безпілотні автомобілі протидіють епідемії коронавірусу. Після деякої перерви вони знову повернулися на дороги, щоб..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

У США безпілотні автомобілі протидіють епідемії коронавірусу. Після деякої перерви вони знову повернулися на дороги, щоб доставляти продукти літнім американцям.

Так, машини компанії Cruise співпрацюють із благодійною організацією, яка допомагає нужденним у Сан-Франциско. До епідемії вона отримувала 3200 замовлень на тиждень, а тепер — 55 тисяч.

[Майкл Вірккала, голова фонду San Francisco-Marin Food Bank]:
«Ці люди, які постійно вдома, дякують нам. Вони належать до групи ризику, тому дуже вдячні за те, що їм доставляють якісні, поживні продукти прямо до порога».

В автомобілі сидить водій, який контролює ситуацію під час руху. Він також відвозить пакети з продуктами до дверей клієнтів. Водночас усі дотримуються запобіжних заходів, зокрема й соціального дистанціювання.

[Роб Грант, співробітник компанії]:
«Ці поїздки не для того, щоб тестувати наші технології. Ми хочемо переконатися, що корисні спільноті. Водночас ми зобов’язані простежити, щоб наші машини не створювали загрози безпеці, а постійно навчалися й пристосовувалися до ситуації на вулиці».

Також на каліфорнійські дороги виїхали безпілотники компанії Pony.ai. Вони доставляють продукти жителям міст Ірвайн і Фрімонт.

[Джеймс Пенг, голова компанії Pony.ai]:
«Ми розмірковували, як допомогти спільноті під час епідемії, які важливі послуги можемо їй надати. Це стало основною мотивацією. Але інший супутній мотив — можливість випробувати послугу доставляння продуктів та посилок і вивчити перспективу цієї галузі».

Безпілотна машина компанії Nuro відвозить медикаменти до тимчасової лікарні в Сакраменто, де лікують пацієнтів із COVID-19.

За словами представників компаній, послуги самокерованих авто зараз безкоштовні.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США безпілотні авто безкоштовно доставляють продукти та медикаментиУ Лондоні присвятили виставку 74-й річниці «Формули-1»Компанія Nissan створила охолоджувальну фарбу для автомобілівНовий Fiat Grande Panda вступає в боротьбу з китайськими електрокарамиAston Martin показав свій найшвидший серійний автомобільХорватський стартап організовує службу безпілотних таксіТаксі, що літають, уже не за горами: авіасалон у ФарнбороРалі OneLife: 70 суперкарів іменитих брендів приїхали до столиці Косова

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: