12.04.2024
Телеканал NTD

«День дестабілізації»: протестувальників в Ізраїлі розганяли водометами

«День дестабілізації»: протестувальників в Ізраїлі розганяли водометами

Так завершився у Тель-Авіві так званий «День дестабілізації». Протестувальників, які знову виступали проти судової реформи Беньяміна..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Так завершився у Тель-Авіві так званий «День дестабілізації». Протестувальників, які знову виступали проти судової реформи Беньяміна Нетаньягу, розганяли за допомогою кінної поліції та водометами.

Із самого ранку вівторка демонстранти заблокували щонайменше п’ять великих шосе. Вони також провели страйки на головних залізничних станціях у вечірній час пік, а ще зайшли на територію Фондової біржі в Тель-Авіві, розкидаючи фальшиві гроші як символ корупції.

За даними поліції, заарештували щонайменше 45 людей.

Протестувальники стверджують, що реформа стане кроком у бік від демократії.

[Моше Перлмуттер, студент]:
«Ми боремося за наші права й ми боремося за те, щоб інші люди могли мати права. Ми боремося за найкращу країну та за справедливість».

Прем’єр-міністр Нетаньягу та його Кабінет кажуть, що зараз гілки влади в країні не збалансовані, і Верховний суд надто впливає на політику. При цьому більшість суддів підтримують ліберальні погляди та нерідко скасовують важливі рішення влади.

Консервативний блок Нетаньягу хоче повернути Кнесету право ухвалювати закон навіть після його скасування Верховним судом, а також зробити більш прозорою систему призначення суддів.

[Беньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:
«Оскільки держава належить усім нам, ми розуміємо, що частина суспільства стурбована змінами, які, на їхню думку, вплинуть на характер держави. Ось чому я хочу наголосити, що ми прагнемо зберегти Ізраїль як єврейську та демократичну державу, вільну та відкриту, в якій править більшість і є громадянські права».

Прем’єр сподівається ухвалити зміни до 30 липня, коли Кнесет піде на канікули.
Коротке посилання на цю сторінку:

«День дестабілізації»: протестувальників в Ізраїлі розганяли водометамиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованимиДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компаній

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: