05.01.2024
Телеканал NTD

Через прорив греблі в Південній Кореї затопило тунель, є загиблі

Через прорив греблі в Південній Кореї затопило тунель, є загиблі

Рятувальники дістають тіла загиблих із підземного тунелю, затопленого внаслідок повені. Лихо в центрі Південної Кореї сталося..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Рятувальники дістають тіла загиблих із підземного тунелю, затопленого внаслідок повені. Лихо в центрі Південної Кореї сталося після того, як сильні зливи переповнили річку і зруйнувалась місцева гребля.

Повідомляють, що в тунелі у пастці опинилося близько 15 транспортних засобів, зокрема автобус. Загинуло щонайменше дев’ять осіб. Точна кількість зниклих безвісти поки не відома.

[дядько зниклого безвісти]:
«Якби влада щогодини проводила брифінг, то сім’ям було би простіше чекати. Але нам нічого не кажуть, ми просто сидимо й чекаємо, не знаємо, що відбувається під час рятувальної операції».

Місцеві жителі зазначають, що під час сильних дощів влада мала б обмежити в’їзд у тунель.

[місцевий житель]:

«Я прийшов подивитись на це, бо мені здається, що це могло статися зі мною. Я відчуваю, що також загинув би».

Сильні зливи спричинили зсуви та повені в регіоні. Загалом загинуло щонайменше 30 людей. Майже 8000 жителів дістали розпорядження евакуюватися.

Хоча зливи влітку в Південній Кореї бувають часто, останніми роками опадів стало набагато більше.

Так, торік Сеул накрили найсильніші зливи за останні 115 років, затопивши підвальні квартири.

Президент країни заявив, що деякі регіони не вжили превентивних заходів проти екстремальної погоди. Він розпорядився мобілізувати всі ресурси, щоб мінімумізувати втрати.

Водночас метеорологи прогнозують нові дощі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через прорив греблі в Південній Кореї затопило тунель, є загибліЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляІзраїль завдав ударів по об’єктах в Ірані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: