05.04.2024
Телеканал NTD

У Шотландії на берег викинулося понад 50 гринд

У Шотландії на берег викинулося понад 50 гринд

Рятувальники й волонтери намагаються повернути у воду гринд або, як їх ще називають, чорних дельфінів. Це..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Рятувальники й волонтери намагаються повернути у воду гринд або, як їх ще називають, чорних дельфінів. Це пляж шотландського острова Льюїс. Тут на берег викинулося 55 морських ссавців. Це наймасовіший такий випадок для Шотландії за десятиліття.

Повідомляють, що майже всі тварини загинули. Урятувати вдалося лише одну.

Операцію з порятунку розпочали ще в неділю зранку. Але спроби повернути у воду десятки гринд були безуспішними, бо ці тварини досягають шести метрів завдовжки й можуть важити тонну.

Коли морських ссавців викидає на берег, вони гинуть через зневоднення, перегрівання та пошкодження внутрішніх органів під вагою власного тіла.

Пізніше рятувальники вирішили умертвити гринд, які ще дихали.

Є підозри, що вся зграя опинилася на мілині після того, як в однієї гринди виникли ускладнення під час пологів. Представник благодійної організації зазначив, що ці ссавці сумновідомі своїми міцними соціальними зв’язками. Часто, коли один чорний дельфін потрапляє у скрутне становище й опиняється на мілині, інші йдуть за ним.

Утім, найближчими днями експерти досліджуватимуть усі туші, щоб визначити точнішу причину масового викидання.

Є припущення, що такі випадки трапляються тому, що деякі морські тварини, зокрема й гринди, орієнтуються не лише за допомогою ехолокації, а й ліній геомагнітного поля. А підвищена сонячна активність спричиняє зміни в магнітному полі Землі.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Шотландії на берег викинулося понад 50 гринд137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилування25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: