05.07.2024
Телеканал NTD

Лісові пожежі знищують будинки поблизу Афін

Лісові пожежі знищують будинки поблизу Афін

Лісові пожежі, які розносить сильний вітер, безконтрольно вирують у прибережних містах неподалік Афін. Вони вже змусили..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Лісові пожежі, які розносить сильний вітер, безконтрольно вирують у прибережних містах неподалік Афін. Вони вже змусили десятки людей залишити свої будинки. Сотні дітей евакуювали з літнього табору. Десятки коней вивезли зі стайні у вантажівках.

Пожежа спалахнула в селі Куварас, приблизно за 27 кілометрів на південний схід від грецької столиці. Потім вона швидко поширилася, охопивши приморський житловий район Лагонісі – найпопулярніший курорт.

[Анна Влаху, жителька Греції]:
«Наш будинок там, він ще не згорів, але вогонь близько, а пожежники ще не прибули».

Представник пожежної служби повідомив, що поліція затримала людину, яку підозрюють у підпалі, і що ситуація на місцях складна.

[Іоанніс Артопйос, представник пожежної служби Греції]:

«У регіоні дмуть сильні вітри силою 6-7 балів за шкалою Бофорта з поривами до 8 балів. Вони створюють завихрення серед пагорбів».

З вогнем бореться понад 200 пожежників та 20 армійців. Задіяно майже 70 пожежних машин, 10 літаків та шість вертольотів.

Але цього катастрофічно не вистачає.

[Димитріс Зафіропулос, житель Греції]:
«Пожежників немає, гелікоптерів немає, літаків немає. Кілька хлопців намагалися врятувати будинок, але це неможливо. Вогонь надто сильний, вітер надто сильний. Нічого не можна вдіяти».

Загалом у Греції палає понад 80 пожеж. Найбільші зосереджені неподалік Афін. Водночас є ймовірність появи нових через різке підвищення температури та сильний вітер.

Улітку пожежі у Греції трапляються часто. Однак, суха зима цього року створила сприятливі умови для вогню.

Загалом хвиля тепла охопила всю південну Європу. В Іспанії, Італії та Греції вже кілька днів тримаються екстремальні температури.

До регіону з Африки прийшов уже другий антициклон. Перший назвали «Цербер», а цей — «Харон». У грецькій міфології він перевозить мертвих у царство тіней.

Очікують, що через «Харона» буде перевищено найвищу зареєстровану загальноєвропейську температуру 48,8 градуса Цельсія. Можливо, на італійському острові Сардинія.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лісові пожежі знищують будинки поблизу АфінСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуСвітові ціни на какао б’ють рекордиОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: