05.12.2024
Телеканал NTD

В РБ ООН уперше обговорили небезпеку штучного інтелекту

В РБ ООН уперше обговорили небезпеку штучного інтелекту

Рада Безпеки ООН проводить перше засідання з питань загроз та ризиків від штучного інтелекту. Генеральний секретар..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Рада Безпеки ООН проводить перше засідання з питань загроз та ризиків від штучного інтелекту.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш каже, що сьогодні є величезна прогалина в навичках роботи з ШІ в урядах та інших адміністративних структурах та структурах безпеки.

[Антоніу Гутерріш, генеральний секретар ООН]:
«Прояснімо: зловмисне застосування систем ШІ з терористичною, кримінальною чи іншою метою, може призвести до жахливої кількості смертей і руйнувань, до фізичної і глибокої психологічної шкоди неймовірного масштабу. Кібератаки із застосуванням ШІ вже націлено на критично важливу інфраструктуру та наші миротворчі й гуманітарні операції».

Міністр закордонних справ Великої Британії каже, що штучний інтелект може допомогти у створенні зброї масового знищення. Але водночас може зупинити її поширення. За його словами, треба терміново створити всесвітні правила контролю за технологіями, оскільки ШІ не знає кордонів.

[Джеймс Клеверлі, міністр закордонних справ Великої Британії]:

«Штучний інтелект докорінно змінить кожний аспект людського життя. Не за горами новаторські відкриття в медицині, підвищення продуктивності нашої економіки. ШІ може допомогти нам адаптуватися до змінення клімату, перемогти корупцію, революціонізувати освіту, досягти цілей сталого розвитку та зменшити кількість насильницьких конфліктів».

Очікується, що керівний орган технологій штучного інтелекту буде створено за аналогією з Міжнародним агентством з атомної енергії, Міжнародною організацією цивільної авіації або Міжурядовою групою експертів зі змінення клімату.

[Джеффрі Делорентіс, заступник постійного представника США в ООН]:
«Зараз ми працюємо з широкою групою зацікавлених сторін над виявленням та усуненням пов’язаних із ШІ ризиків для прав людини, які загрожують миру та безпеці».

Коли буде створено цей орган-регулятор, наразі невідомо.
Коротке посилання на цю сторінку:

В РБ ООН уперше обговорили небезпеку штучного інтелектуСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у ЧиліІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Загибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: