18.07.2024
Телеканал NTD

Як туристи відкривають для себе Ірак

Як туристи відкривають для себе Ірак

Коли сім'я американця Джейкоба дізналась, що він збирається поїхати у відпустку до Іраку, то одразу почала..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Коли сім’я американця Джейкоба дізналась, що він збирається поїхати у відпустку до Іраку, то одразу почала відмовляти його від поїздки.

[Джейкоб Нємєц, турист із США]:
«Майже всі довкола казали мені, що сюди їхати небезпечно. Мені вперше за п’ять років написала бабуся. Вона просила не їхати. Мама мені телефонувала й плакала в слухавку».

Але чоловік попри все вирішив їхати. Тепер він каже, що ні на хвилину не пошкодував про свій вибір.

Десятиліттями Ірак роздирали війни, санкції та діяльність екстремістських угруповань.

Проте з 2017 року ситуація стала покращуватись. Так, багато великих міст, зокрема Багдад, тепер розбудовуются й поступово повертаються до нормального життя.

І до них потягнулися туристи. Щоправда, поки що їх небагато.

[Джейкоб Нємєц, турист зі США]:
«Усе, що офіційно пише уряд США, то це щоб ми сюди не приїжджали, що тут дуже небезпечно, викрадають людей тощо. Але нічого такого я не побачив. Тут усі дуже доброзичливі. Ми виходили випити чаю, виходили поїсти».

Джейкоб у складі групи туристів відвідав руїни стародавнього міста Вавилон, а також священне для шиїтів місто Ен-Наджаф. Також погуляв старим містом Мосула.

[Джейкоб Нємєц, турист зі США]:
«Усі в громаді хочуть, щоби поганих людей не було, щоб туристи були в безпеці. Я без жодних сумнівів рекомендую приїжджати. Але не влітку. Приїжджайте в прохолодніший час, узимку».

Міністр туризму Іраку зазначає, що в країні з’являються нові готелі та інша інфраструктура для відпочинку іноземних туристів.

[Ахмед Факак аль-Бадрані, міністр туризму Іраку]:
«З’являються повідомлення про те, що до Іраку повернулась безпека, і що тут немає загрози життю. Можливо, потрібен час, але недовгий. Міжнародні ЗМІ вже висвітлюють нинішню ситуацію».

Багато іракців, таких як блогер Алі Хіляль, теж намагаються показати інший бік країни.

[Алі Хіляль, іракський блогер]:
«Я почав подорожувати й шукати історичні місця, які раніше не фотографував та не відвідував. І я побачив, що ситуація не така, як її зображує більшість ЗМІ. Звісно, у нас багато політичних, соціальних та екологічних проблем, вони є. Але є бік, який ми, можливо, забули і це бік, який я намагаюся побачити сам і показати іншим».

Коротке посилання на цю сторінку:

Як туристи відкривають для себе ІракООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїЯк угорці повертаються до сільського життяЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: