18.09.2024
Телеканал NTD

Як кіт Ларрі ігнорує світових лідерів у резиденції британського прем’єра

Як кіт Ларрі ігнорує світових лідерів у резиденції британського прем'єра

Кіт Ларрі виходить із головних дверей на Даунінг-стріт 10 й опиняється на червоній килимовій доріжці. Це..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Кіт Ларрі виходить із головних дверей на Даунінг-стріт 10 й опиняється на червоній килимовій доріжці.

Це означає лише одне: сюди їде черговий ВІП-гість.

Але посидіти на ґанку не вдалося. Мешканця резиденції британського прем’єр-міністра чинно прибрали. Незабаром сюди прибув президент США Джо Байден для зустрічі з Ріші Сунаком.

Утім, на цьому обмеження закінчуються. Загалом Ларрі відчуває тут повну свободу. Вже понад десять років він працює на посаді «головного мишолова» у прем’єрській резиденції.

За цей час бачив різних світових лідерів. Здебільшого всіх гостей він ігнорує.

А найняв кота на посаду колишній британський прем’єр Девід Кемерон для вирішення проблеми з пацюками.

Ларрі почав виконувати свої обов’язки 15 лютого 2011 року. Відтоді він улюбленець не лише працівників будинку, а й британців загалом.

На урядовому сайті пишуть, що Ларрі проводить свої дні, «вітаючи гостей, перевіряючи систему безпеки та випробовуючи чи зручні для сну антикварні меблі».

У його повсякденні обов’язки також входять «роздуми про те, як захистити будинок від нашестя мишей чи щурів».

Ларрі – в минулому бродячий кіт. Його взяли із притулку. Мабуть тому в нього іноді прослизають погані манери, і він оголошує полювання на голубів.

Попередній мишолов резиденції – кіт на прізвисько Гамфрі – вийшов на пенсію в 1997 році.

Примітно, що витрати на утримання та годування тварин на Даунінг-стріт беруть на себе не британські платники податків, а співробітники резиденції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як кіт Ларрі ігнорує світових лідерів у резиденції британського прем’єраЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівЇжу класу люкс хочуть адаптувати для космосуЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: