10.06.2024
Телеканал NTD

Землетрус слідом за повінню: Гаїті знову спіткало лихо

Землетрус слідом за повінню: Гаїті знову спіткало лихо

Не встигло Гаїті оговтатися від смертоносних повеней, як захід країни спіткало нове лихо — землетрус. І..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Не встигло Гаїті оговтатися від смертоносних повеней, як захід країни спіткало нове лихо — землетрус. І хоча він був досить помірним — магнітудою 4,9 — людських жертв уникнути не вдалося. Загинуло щонайменше четверо людей. Ще десятки дістали тілесних ушкоджень.

Зруйновано житлові будинки.

[місцевий житель]:

«Мені сказали на ніч піти з дому, і я вирушив до міста. Уранці я почув про землетрус і пішов перевірити будинок. Він був повністю зруйнований».

Епіцентр був у департаменті Гранд-Анс. Осередок залягав на глибині всього десять кілометрів.

Але гаїтяни кажуть, що руйнування не були б такими масштабними, якби не людський чинник.

[Гійом Жераль, працівник служби захисту громадян]:

«Землетрус — це не прокляття, нам просто треба готуватися. Те, що сталося сьогодні в районі Сент-Елен, пов’язане з рівнем уразливості населення, з проблемою урбанізації і тим, наскільки безпринципно ми зводимо будинки. Саме тому від землетрусу магнітудою 4,9 стільки руйнувань».

Острівна держава важко переносить стихійні лиха через погану інфраструктуру та неякісне будівництво. Так, лише тиждень тому зливи спричинили тут повені, і загинуло понад 50 людей. Владі країни довелося звернутися по міжнародну допомогу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Землетрус слідом за повінню: Гаїті знову спіткало лихоХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в Ісландії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: