13.09.2024
Телеканал NTD

Дим від лісових пожеж загрожує людям у великих містах Канади

Дим від лісових пожеж загрожує людям у великих містах Канади

Дим від лісових пожеж поширився на канадські мегаполіси Оттаву й Торонто. міністерство довкілля Канади випустило попередження..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Дим від лісових пожеж поширився на канадські мегаполіси Оттаву й Торонто. міністерство довкілля Канади випустило попередження про погану якість повітря. Людям радять якнайменше бути на вулиці. А тим, хто має захворювання органів дихання, рекомендують узагалі не виходити з дому.

На думку лікарів, небезпека здоров’ю серйозна.

[Кортні Говард, лікар швидкої допомоги]:

«(Дим) не лише подразнює дихальні шляхи, а й проникає в кров».

[Саманта Грін, лікар]:

«Найбільше ризикують безпритульні, які багато часу проводять на вулиці».

Цього року Канада готується до найгіршої ситуації з лісовими пожежами за всю історію спостережень. Нині ліси горять майже в усіх провінціях. Найбільше займань в Альберті, Квебеку та Новій Шотландії. Загалом зафіксовано понад 400 пожеж, половина з них вийшла з-під контролю.

Цьогорічний сезон пожеж у Канаді розпочався дуже рано. Причиною стала тепла й суха погода. Нині вже вигоріло 33 тисячі квадратних кілометрів. Це в 13 разів більше за середній показник, який фіксували останні десять років.

Через пожежі в Канаді евакуювалися десятки тисяч осіб. Також у країні зменшили видобуток нафти й газу. Дим забруднив повітря навіть у Сполучених Штатах Америки.

Пожежі допомагають гасити військовики Канади, а також пожежники з Австралії, Нової Зеландії та США.

Тим часом синоптики прогнозують сухе та спекотне літо. А це означає, що висока пожежна небезпека триватиме до осені.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дим від лісових пожеж загрожує людям у великих містах КанадиНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: