13.04.2024
Телеканал NTD

Десятки пожеж спалахнули на вулицях Парижа під час протестів проти пенсійної реформи

Десятки пожеж спалахнули на вулицях Парижа під час протестів проти пенсійної реформи

Заворушення знову охопили Париж під час протестів проти пенсійної реформи. Групи молодиків у чорному у вівторок..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Заворушення знову охопили Париж під час протестів проти пенсійної реформи. Групи молодиків у чорному у вівторок підпалювали будівельні трейлери та сміття, а також розбивали вітрини, автобусні зупинки та рекламні щити. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ.

Загалом зафіксували десятки пожеж. Як припускають, до хвилі протестів у всій Франції долучиться 400–600 тисяч осіб. Це менше, ніж понад мільйон протестувальників, які брали участь у демонстраціях на початку року — у розпал пенсійних протестів.

У Парижі нарахували 31000 демонстрантів. Водночас для охорони порядку було відправлено коло 4000 поліціянтів.

Профспілки досі протистоять рішенню Макрона підвищити пенсійний вік із 62 до 64 років. Вони постійно проводять страйки та протести, які на периферії часом переростають у насильство.

Макрон каже, що підняти пенсійний вік на два роки було необхідно, щоби покрити дефіцит, який зростає. Однак профспілки кажуть, що гроші можна знайти в іншому місці, наприклад, збільшивши податки для багатих.

Новий пенсійний закон уже підписано. Тепер найбільші профспілки починають сумніватися, чи варто й далі фокусувати зусилля на загальнонародних виступах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Десятки пожеж спалахнули на вулицях Парижа під час протестів проти пенсійної реформиСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: