05.02.2024
Телеканал NTD

Зеленський відвідав зону затоплення, що утворилася після підриву Каховської ГЕС

Зеленський відвідав зону затоплення, що утворилася після підриву Каховської ГЕС

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 8 червня, відвідав затоплену Херсонську область. Він провів координаційну нараду..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 8 червня, відвідав затоплену Херсонську область.

Він провів координаційну нараду з місцевими чиновниками й обговорив ситуацію в регіоні, яка склалася внаслідок підриву росіянами греблі Каховської ГЕС. Зокрема евакуацію населення, ліквідацію надзвичайної ситуації та життєзабезпечення підтоплених територій. Також говорили про відновлення екосистеми регіону та про воєнну ситуацію в зоні техногенної катастрофи.

У Херсоні президент побував на переправі, де евакуюють населення з підтоплених територій, а також відвідав лікарню, у якій лікуються потерпілі від повені.

Нагадаємо, 6 червня російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. Як наслідок, почалося масштабне затоплення південного регіону.

За словами голови місцевої обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, 600 квадратних кілометрів Херсонщини перебувають під водою. Більша частина — з окупованого Росією боку річки. Водночас майже 2000 людей уже евакуйовано.

Як зазначають фахівці, підрив дамби матиме катастрофічні наслідки для екології та сільського господарства регіону.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: