03.07.2024
Телеканал NTD

Воднева Toyota Corolla дебютувала на перегонах у Японії

Воднева Toyota Corolla дебютувала на перегонах у Японії

Воднева Toyota Corolla дебютує у 24-годинниих перегонах «Супер Таїкю Фудзі» в Японії. Поки що це не..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Воднева Toyota Corolla дебютує у 24-годинниих перегонах «Супер Таїкю Фудзі» в Японії. Поки що це не прагнення до перемоги, а лише випробування технології. Автомобіль оснащено двигуном внутрішнього згоряння, що працює на рідкому водні. Такий транспорт вперше бере участь в авторалі.

Японська компанія Toyota відстає від інших автовиробників у розробленні електрокарів. Але лише тому, що бачить майбутнє у водневих автомобілях. Деякі експерти вважають, що ця технологія має великий потенціал.

[Джон Гейвуд, спеціаліст із машинобудування]:

«У самому двигуні внутрішнього згоряння немає нічого поганого. Важливим є пальне, яке він використовує».

За перегонами «Таїкю Фудзі» спостерігав президент Західного автомобільного клубу. Це найбільший автоклуб Франції. Він організовує перегони на витривалість «24 години Ле-Мана».

[П’єр Фійон, президент Західного автомобільного клубу]:

«Ця машина мене дуже вразила. Водень – вельми цікаве рішення для майбутнього. У водневих автомобілів нульовий викид CO2. І ми маємо прагнути до такого. Це важливо для планети й наших дітей».

Воднемобілі зручніші за електричні машини тим, що їх можна заправити швидше. Але, на думку критиків, є й мінуси. Водень здебільшого отримують з природного газу, бо виробництво шляхом електролізу обходиться дуже дорого. Але в першому випадку виділяється вуглекислий газ. Керівництво «Тойоти» бачить вихід у тому, щоб вуглеводень уловлювати й закопувати в землю.

[Кодзі Сато, директор компанії Toyota]:

«Для широкого застосування водню необхідно створити умови, щоб система працювала на всіх етапах, зокрема під час транспортування й виробництва водню».

Воднева Corolla передбачувано програла в перегонах. Але свою місію однаково виконала – зробила ще один крок до розвитку водневих технологій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: