18.12.2024
Телеканал NTD

На кордоні між Мексикою й США застрягли сотні мігрантів

На кордоні між Мексикою й США застрягли сотні мігрантів

Сотні мігрантів застрягли між Мексикою та США. Вони пройшли через мексиканський КПП, але на американську територію..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Сотні мігрантів застрягли між Мексикою та США. Вони пройшли через мексиканський КПП, але на американську територію не можуть потрапити вже кілька днів. Імовірно, митниця й прикордонна служба не справляються з оформленням документів. Мігрантів дуже багато.

Волонтери зі штату Каліфорнія приносять їжу та воду.

[Адріана Джассо, волонтерка]:

«Дехто провів тут уже чотири ночі. А вночі та вранці дуже холодно. Тут є мами із семи-восьмимісячними немовлятами. Є восьми- та десятирічні хлопчики».

Прикордонники готуються до ще більшого напливу, бо політика епохи пандемії завершується. Раніше документ під назвою «Розділ 42», який підписав попередній президент Дональд Трамп, дозволяв швидко депортувати прохачів притулку. Користуючись цим правилом, прикордонники вислали понад два мільйони 700 тисяч нелегалів. Водночас багатьох і не раз, бо ті робили кілька спроб незаконно перетнути кордон.

Термін дії «Розділу 42» спливає 11 травня. І хоча адміністрація президента Джо Байдена неодноразово заявляла, що це не призведе до відкриття кордонів для мігрантів, однак біля КПП їх збирається дедалі більше.

[Адріана Джассо, волонтерка]:

«Наприкінці минулого тижня тут було приблизно 120 мігрантів. А зараз їх, можливо, 400 чи 500».

Тим часом палата представників США планує ухвалити пакет заходів для убезпечення кордонів. Вони передбачають посилення міграційної політики, відновлення будівництва муру вздовж західного кордону з Мексикою та збільшення штату прикордонної служби.
Коротке посилання на цю сторінку:

На кордоні між Мексикою й США застрягли сотні мігрантівКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасСуд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у ЛондоніСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: