06.11.2024
Телеканал NTD

Сотні індійських лікарень встановлюють на дахах сонячні панелі

Сотні індійських лікарень встановлюють на дахах сонячні панелі

Нестерпна спека — часте явище в місті Райчур, що на півдні Індії. Температура повітря влітку може..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

Нестерпна спека — часте явище в місті Райчур, що на півдні Індії. Температура повітря влітку може досягати 42 градусів Цельсія.

У місцевому пологовому будинку настінний вентилятор працює без перерви. Але така проста річ була доступною не завжди, адже раніше часто відключали світло.

Багатогодинні блекаути в Індії відбуваються часто, бо електрична мережа перевантажена.

Рік тому на даху лікарні встановили сонячні панелі. Тепер електрика є постійною, а це означає, що вакцини й ліки надійно охолоджуються.

Раніше тут використовували дизель-генератор. Але він дуже димів і часто ламався.

[Марта Джонс, медсестра]:

«До встановлення сонячних панелей ми часто працювали в темряві. У Райчурі регулярно вимикають світло. Електроенергія в нас була по 4–5 годин на день. Це було проблемою і для нас, і для пацієнтів. Під час пологів чи навіть, щоб зробити укол, ми використовували ліхтарі».

Цей шпиталь обслуговує тисячі пацієнтів. Він став одним із 250 у районі Райчура, де встановили сонячні панелі в межах програми фонду Selco.

Це некомерційна організація, яка з 2017 року залучає кошти індійських та міжнародних корпорацій і координує свої дії з місцевими органами влади.

Установлення панелей коштує від 2 до 8 з половиною тисяч доларів.

Окрім забезпечення безперебійного живлення, сонячна батарея допомагає медустановам зменшити витрати. Деякі тепер платять за електроенергію вдвічі менше.

Це велика вигода для країни, у якій на охорону здоров’я витрачають найменше у світі. На цю статтю Індія виділяє трохи більше ніж 2 % бюджету. Для порівняння, у США на це йде 18 % бюджетних коштів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: