12.04.2024
Телеканал NTD

Повінь на півночі Італії: уже вісім загиблих

Повінь на півночі Італії: уже вісім загиблих

Рясні дощі накрили регіон Емілія-Романья, що на півночі Італії. Це спричинило масштабні повені. Повідомляють про вісьмох..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Рясні дощі накрили регіон Емілія-Романья, що на півночі Італії. Це спричинило масштабні повені. Повідомляють про вісьмох загиблих. Тисячі людей евакуйували.

У місті Фаенца довелося рятуватися на дахах, бо вулиці перетворилися на річки. На допомогу прийшли пожежники на гумових човнах. Людей евакуюють також гелікоптерами.

Як повідомила італійська влада, у деяких районах лише за півтора дня випала половина річної кількості опадів. Річки вийшли з берегів, потоки води ринули через міста й затопили тисячі гектарів сільськогосподарських угідь.

Зливам передували місяці посухи. Суха земля гірше поглинає воду, через що повінь завдає більшої шкоди.

Цими вихідними в місті Імола мали відбутися перегони «Формули-1». Місто розташоване неподалік значно постраждалих районів, тому захід скасували. Уряд заявив, що аварійно-рятувальні служби мають зосередитися на рятувальній операції.

У багатьох районах порушено автомобільне та залізничне сполучення. Мери низки міст, зокрема Болоньї, закликали мешканців не виходити з дому.

Це вже вдруге за місяць, коли Емілія-Романья потерпає від негоди. На початку травня під час буревію тут загинуло щонайменше двоє людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повінь на півночі Італії: уже вісім загиблихБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цін

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: